Πρωινο Σαββατου με «Βολτα στην Ενημερωση»

Οι Δημήτρης Καραγκιόζης, Αθηνά Ναβροζίδου και Κωσταντίνος Τσαρδακλής το νέο ενημερωτικό «τρίο» του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm»

«Βόλτα στην ενημέρωση» κάνουν το πρωί του Σαββάτου οι ακροατές του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» με  «ξεναγούς» τους γνωστούς συμπολίτες μας κ.κ. Αθηνά Ναβροζίδου, Δημήτρη Καραγκιόζη και Κωνσταντίνο Τσαρδακλή.
 
Το δίδυμο της ενημερωτικής ζώνης του Σαββατοκύριακου του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ήτοι η Αθηνά και ο Δημήτρης μετά από έναν χρόνο απουσίας επέστρεψαν στα ερτζιανά με την πολύτιμη προσθήκη του Κωνσταντίνου Τσαρδακλή, και από κοινού δημιουργούν ένα πρωινό ενημερωτικό – σχολιαστικό ραδιοφωνικό magazinο άκρως ταιριαστό στην επικαιρότητα και την διάθεση του Σαββατοκύριακου.
 
Από τις 10 το πρωί και για περισσότερη από μία ώρα το ενημερωτικό «τρίο» του ραδιοφώνου του «ΠτΘ» επικοινωνεί και σχολιάζει τα καλώς και τα κακώς κείμενα της τοπικής και πανελλαδικής επικαιρότητας, σε πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό και αθλητικό επίπεδο με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και άκρως «επικαιροποιημένη» play list δια χειρός του Δημήτρη Καραγκιόζη.
 
Μία ραδιοφωνική εκπομπή που κινείται στο μοντέλο του infotainment, συνδυάζοντας επιτυχώς την «σοβαρή» επικαιρότητα των ημερών με θέματα life style και λοιπού περιεχομένου, καθώς και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις με πρόσωπα της περιοχής και όχι μόνο, μεταφέροντας «τις ειδήσεις ως έχουν και όχι φιλτραρισμένες» όπως σημείωσε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο Δημήτρης. 

Από την παρέα στα ερτζιανά του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» 

«Με τον Δημήτρη και τον Κωνσταντίνο κάνουμε παρέα εδώ και πολλά χρόνια και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις μας επικρατούν θέματα πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά ακόμα και θέματα life style. Είναι οι λεγόμενες κουβέντες του καφέ που για εμάς τουλάχιστον έχουν ευρύ περιεχόμενο. Αποφασίσαμε λοιπόν να μεταφέρουμε αυτές τις κουβέντες και αυτό το παρεΐστικο κλίμα  στο ραδιόφωνο, γεγονός που νομίζω ότι είναι ακριβώς το μυστικό της επιτυχίας της εκπομπής» τόνισε η Αθηνά με την σειρά της. Άλλωστε στην δική τους κοσμοθεωρία το ραδιόφωνο πρέπει να έχει και ψυχαγωγικό χαρακτήρα πέραν της στείρας μεταφοράς της είδησης που από μόνη της όπως εξήγησε ο Δημήτρης «σήμερα έχει καταστεί κατά βάση αρνητική και επομένως δημιουργεί ανάλογα συναισθήματα στους αποδέκτες».
 
«Το σημαντικότερο όλων είναι ότι στην εκπομπή λέμε αυτά που πιστεύουμε, ούτε ψέματα, ούτε εθελοτυφλούμε» υπογράμμισε ο Κωνσταντίνος με τον Δημήτρη να επισημαίνει πως «το να είσαι αληθινός όταν εκτίθεσαι δια μέσου ενός ΜΜΕ είναι και αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις. Άλλωστε ο κόσμος διαθέτει πλέον τα κριτήρια να κρίνει το υποκριτικό και το ψεύτικο και κατ’ επέκταση να μην το επιλέξει».
 

Ο κάθε ένας έχει τον δικό του ρόλο στην εκπομπή. Ο Δημήτρης λόγω ακριβώς της επαγγελματικής του ενασχόλησης, καθότι είναι οικονομολόγος και τραπεζικός, σχολιάζει κυρίως την οικονομική επικαιρότητα. Η Αθηνά αναλαμβάνει τον ρόλο της «ξεναγού» στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων πανελλαδικής κυκλοφορίας και του τοπικού τύπου, κάνοντας και τις ευχάριστες αναφορές σε ζητήματα life style και τηλεοπτικής ελληνικής πραγματικότητας, ενώ ο Κωνσταντίνος αναλαμβάνει τον ρόλο του αθλητικογράφου μεταφέροντας άψογα την αθλητική επικαιρότητα της περιοχής αλλά και των πανελλαδικών, και όχι μόνο, αθλητικών διοργανώσεων. Ο ίδιος επιμελείται και την στήλη «Σαν σήμερα» επιλέγοντας και υπενθυμίζοντας στους ακροατές του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» τα κυριότερα ιστορικά γεγονότα που συμπίπτουν με την ημέρα της εκπομπής. Κοινή συνισταμένη και των τριών η ενασχόληση και το ενδιαφέρον τους για την πολιτική, με το πολιτικό σχόλιο να πρωταγωνιστεί στην ατζέντα της εκπομπής.   

Σχολιασμός χωρίς παρωπίδες και «εξαρτήσεις» 

Ερωτηθείς σχετικά με την πολιτική τους «ταυτότητα» και το κατά πόσο αυτή λειτουργεί ανασταλτικά στην ορθή μεταφορά των ειδήσεων και οι τρείς δηλώνουν απαγκιστρωμένοι από «εξαρτήσεις».
 
«Ασχολούμαστε και οι τρεις με την πολιτική, όχι σε επαγγελματικό, αλλά σε εθελοντικό και ιδεολογικό – όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό στην εποχή μας – επίπεδο, δίχως εξαρτήσεις, ούτε κομματικές ούτε πολιτικές. Εργαζόμαστε όλοι στον ιδιωτικό τομέα, επομένως δεν έχουμε εξαρτήσεις οποιαδήποτε τύπου που να λειτουργούν ως τροχοπέδη στον τρόπο που θα παρουσιάσουμε μία είδηση. Σχολιάζουμε τα κακώς κείμενα σε όλους τους πολιτικούς χώρους, χωρίς παρωπίδες, όπως θεωρώ ότι θα έπρεπε να γίνεται τουλάχιστον από όλους τους ανθρώπους της γενιάς μας» επεσήμανε ο Δημήτρης.
 
«Το σημαντικότερο όλων είναι ότι το κάνουμε με ευχαρίστηση. Χαιρόμαστε πολύ που ξυπνάμε το Σάββατο και  ερχόμαστε να κάνουμε εκπομπή» συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος τονίζοντας πως «δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε, ούτε να ντραπούμε για κάτι. Γνωρίζουν όλοι στην τοπική κοινωνία που ανήκω εγώ προσωπικά πολιτικά και δεν έχω κανένα λόγο να το κρύψω. Ωστόσο η εκπομπή είναι κάτι το τελείως διαφορετικό και μία μεγάλη ευχαρίστηση για εμάς».
 
Και μέχρι στιγμής τα σχόλια των ακροατών τους δικαιώνουν συμπλήρωσε η Αθηνά εξηγώντας πως ο σεβασμός της διαφορετικής άποψης επί οποιαδήποτε ζητήματος είναι δεδομένος, συμπεριλαμβανομένων των απόψεων των ακροατών που αποτελούν βασικούς συντελεστές της εκπομπής.
 
Άλλωστε όπως σημείωσε η ίδια η άμεση επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων με τους ακροατές είναι ένα από τα βασικά και μοναδικά στοιχεία του ραδιοφώνου. Ερωτηθείς σχετικά με την αξία του ραδιοφώνου και οι τρείς επέμειναν στην μαγεία «του να μην γνωρίζει ποιος βρίσκεται πίσω από το μικρόφωνο» που προσφέρει μόνο το ραδιόφωνο επιμένοντας στην διαχρονικότητά του ως μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.
 
Οι δύσκολες στιγμές αρκετές όπως εξήγησαν κυρίως σε ό,τι αφορά την μεταφορά αρνητικών ή άσχημων ειδήσεων, οι καλές ωστόσο πολλές περισσότερες, με σημείο εκκίνησης τους τίτλους αρχής κάθε εκπομπής «που μας κάνουν να ζωντανεύουμε», όπως σημείωσε η Αθηνά. 

Ένα όμορφο ραδιοφωνικό ταξίδι 

«Ένα όμορφο ταξίδι» μέσα από την συχνότητα του Ράδιο Παρατηρητής όπως περιγράφουν από κοινού την εκπομπή «μιας παρέας ανθρώπων με πολύ όρεξη, διαφορετικές απόψεις και ενδιαφέρον για την ενημέρωση» η οποία πρέπει να είναι πολύπλευρη, πλούσια και κατά το δυνατόν «ευχάριστη», μέσα από τα τοπικά ΜΜΕ που όπως επισήμαναν «δεν έχουν τίποτα απολύτως να ζηλέψουν από αυτά πανελλαδικής εμβέλειας».
 

Ο Δημήτρης, η Αθηνά και ο Κωνσταντίνος σας περιμένουν κάθε Σάββατο, στις 10 το πρωί στην συχνότητα του «Ράδιο Παρατηρητής» υποσχόμενοι την πιο ωραία «Βόλτα στην Ενημέρωση».  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.