«Προγραμματικες» επισκεψεις των βουλευτων της ΝΔ στη Ροδοπη

Μειώσεις φόρων και τόνωση της οικονομίας προέκριναν οι Χρήστος Σταϊκούρας, Γιάννης Πλακιωτάκης, και Κώστας Καραγκούνης - Χρ. Σταϊκούρας «Η σημερινή κυβέρνηση μετρήθηκε με τα προβλήματα της χώρας, ζυγίστηκε και απέτυχε»

Την Κομοτηνή επισκέφτηκαν την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου οι βουλευτές της ΝΔ κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Τομεάρχης Οικονομίας, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και κ. Κώστας Καραγκούνης, Αν. Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
Οι βουλευτές, τους οποίους συνόδευαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης κ. Γιάννης Βεζυριαννίδης, ο πρώην βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, η πολιτευτής κ. Βούλα Ελευθεριάδου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Πολιτσάκης και άλλα τοπικά στελέχη, επισκέφτηκαν το Α΄ ΚΑΠΗ Κομοτηνής, το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, το Οινοποιείο Κίκονες και το Τυροκομείο Δουκίδη.
 
Επίσης είχαν επαφές με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο, αλλά και με παραγωγικούς φορείς της Ροδόπης, πριν την κεντρική εκδήλωση στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης το απόγευμα.
 
Στόχος της επίσκεψής τους ήταν να έρθουν σε επαφή με τοπικούς φορείς, να αφουγκραστούν τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους, ενόψει της ανόδου του προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, όπου θα ανακοινώσει το πρόγραμμα του κόμματος για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. 

Πορεία προς τη ΔΕΘ 

Η επίσκεψη αυτή γίνεται στο πλαίσιο της «πορείας προς τη ΔΕΘ», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας, που περιλαμβάνει επισκέψεις της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα, ώστε να δουν, να ακούσουν και να αφουγκραστούν την κοινωνία.
 
Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήσαν τις συναντήσεις στην Κομοτηνή, ώστε να ακούσουν τους προβληματισμούς, θέσεις, σκέψεις και προτάσεις, αλλά και τις προτεραιότητες της περιοχής οι οποίες θα ενταχθούν στον προγραμματικό τους λόγο μαζί με τις δικές τους σκέψεις για το αύριο, ώστε κωδικοποιημένα να τεθούν από τον πρόεδρο της ΝΔ.
 
Ο κ. Σταϊκούρας κατά την επίσκεψή του στα ΚΑΠΗ της Κομοτηνής, σημείωσε, εισέπραξε αγωνία, προβληματισμό και θυμό.  «Αγωνία για το μέλλον, προβληματισμό για τις συντάξεις, θυμό για την κυβέρνηση» σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως σκοπός τους είναι να καλλιεργήσουν μια ρεαλιστική προσδοκία, για το τι μπορούν να περιμένουν οι πολίτες από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ.
 

Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, είναι βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματός τους, δηλαδή των χρημάτων που θα τους περισσεύουν στην τσέπη, στο τέλος του μήνα. «Δεν ήρθαμε εδώ να τάξουμε αύξηση των συντάξεων, με δεδομένες τις περικοπές που έχει επιβάλει η σημερινή κυβέρνηση, αλλά ήρθαμε να υποσχεθούμε και να δεσμευτούμε ότι στο τέλος του μήνα θα περισσεύουν περισσότερα χρήματα στην τσέπη τους», υπογράμμισε ο ίδιος, κάτι που θα πετύχουν με τη μείωση των φόρων στην ακίνητη περιουσία, αλλά και τη μείωση φόρων που συναντούν στην καθημερινότητά τους, όπως το ΦΠΑ στην εστίαση, που το 2014 είχε μειώσει η τότε κυβέρνηση, αλλά και από τη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων απασχόλησης ώστε τα παιδιά και τα εγγόνια τους, που σήμερα είναι άνεργα ή υποαπασχολούνται και έχουν δημιουργήσει τη γενιά των 360 ευρώ, να μπορούν να βοηθήσουν το συνολικό εισόδημα της οικογένειας, και η τρίτη ηλικία να μπορέσει να επανέρθει στη λογική ότι δίνουν χαρτζιλίκι στα παιδιά τους και όχι μισθό.
 
Το κόμμα, σημείωσε, έχει κάνει την αυτοκριτική του, και από αυτή ξεκινά, αναδεικνύοντάς όμως παράλληλα τα θετικά στοιχεία που έχει κάνει στο παρελθόν, για να πείσει την κοινωνία πως αυτό που υπόσχεται είναι ρεαλιστικό.
 
Προς επίρρωση του ισχυρισμού του ο κ. Σταϊκούρας θύμισε τη μείωση του ΦΠΑ στον χώρο της εστίασης που πραγματοποίησε η κυβέρνηση Σαμαρά από το 23% στο 13% και βοήθησε όλα τα μικρά μαγαζιά στη Ροδόπη και όλη την Ελλάδα, για να συμπληρώσει πως δυστυχώς με τη σημερινή κυβέρνηση ο ΦΠΑ πήγε στο 24%, κάτι που είχε κόστος στην καθημερινότητα του πολίτη. 

Αρνητικό το αποτύπωμα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη Β. Ελλάδα 

«Η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρνητικό αποτύπωμα σε όλη τη χώρα, και ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, για μια σειρά από διαφορετικούς λόγους, όχι μόνο στο πεδίο της οικονομίας» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Σταϊκούρας για να φέρει το παράδειγμα των χειρισμών της κυβέρνησης στο σκοπιανό, με τους οποίους η ΝΔ έχει δηλώσει την αντίθεσή της.
 

«Θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για τη χώρα», σημείωσε, «αν υπήρχε μεγαλύτερη και πιο στιβαρή εκπροσώπηση στο κόμμα της ΝΔ από αυτή». Θεωρεί όμως πως σύντομα αυτό θα αλλάξει και σύντομα θα υπάρχει ισχυρή εκπροσώπηση της ΝΔ, όπως και στο παρελθόν, στη Βόρεια Ελλάδα, στην Περιφέρεια και στη Ροδόπη.
 
«Η σημερινή κυβέρνηση», εκτίμησε ο ίδιος κλείνοντας «μετρήθηκε με τα προβλήματα της χώρας, ζυγίστηκε και απέτυχε», για αυτό και θεωρούν πως η λύση είναι η πολιτική αλλαγή, και πως όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές, τόσο το καλύτερο για τη χώρα. 

Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στη Θράκη 

Από την πλευρά του ο κ. Πλακιωτάκης, εξέφρασε αρχικά την χαρά του που επισκέπτεται ξανά την περιοχή, στην οποία χτυπά η καρδιά της Ελλάδας που «αξίζει να στηρίξει κάποιος, την Ελλάδα που όλοι ονειρευόμαστε και όλοι οραματιζόμαστε».
 

«Αυτή είναι η Ελλάδα που πρέπει να στηρίξει την παραγωγή, την ανάπτυξη, την πρόοδο» τόνισε ο ίδιος για να εξηγήσει πως αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει μόνο αν εφαρμοστεί ένα συγκεκριμένο στρατηγικό φορολογικό και ασφαλιστικό πλαίσιο, με μείωση εισφορών και την προώθηση όλων των μεταρρυθμίσεων που μπορούν να απλοποιήσουν το θεσμικό πλαίσιο.
 
Αυτό βέβαια, τόνισε, προϋποθέτει την εισροή χρήματος στην πραγματική οικονομία, μιας και θεωρεί πως δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις με κλειστές τράπεζες και capital controls.Για να γίνει αυτό όμως, χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα έχει σχέδιο, όραμα αλλά και τη βούληση να τα αλλάξει όλα, αλλά κυρίως να αποκτήσει η χώρα μας την αξιοπιστία της απέναντι στους εταίρους και τις αγορές. «Για αυτό χρειάζεται σύνεση, συνεννόηση, σχέδιο που διαθέτει ολοκληρωμένο η ΝΔ και θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της ΝΔ από τη Θεσσαλονίκη» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης. 

Σχέδιο για πραγματική έξοδο από την κρίση 

Τέλος ο κ. Καραγκούνης σημείωσε πως οι βουλευτές της ΝΔ στις περιοδείες τους σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα επισκέπτονται και κοινωνικές δομές, για αυτό και βρέθηκαν και στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, όπου γνώρισαν το μεγάλο έργο που πραγματοποιείται σε αυτά, και τη στήριξη που χρειάζεται από το Κεντρικό κράτος, η διασύνδεση με το οποίο δεν υφίσταται ακόμη.
 

Βέβαια θεωρεί πως πλέον έχουν καταλάβει όλοι ότι βρισκόμαστε σε μια προεκλογική περίοδο, και η κατάσταση στην οικονομία και όλα τα κοινωνικά ζητήματα, όπως η Παιδεία, η Υγεία, η Ασφάλεια, βαίνει επί τα χείρω, και τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ θα παρουσιάσει το σχέδιο της ΝΔ για πραγματική έξοδο από την κρίση, και την δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας την επόμενη ημέρα.
 
«Έρχεται η ώρα που η χώρα θα απαλλαγεί από τη χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.