Προγραμματα Δια Βιου Εκπαιδευσης

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου Ε.Σ.Ε.Ε., σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής, υλοποιεί το Πρόγραμμα «ΕΡΜΕΙΟΝ» (Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης) με θέμα «Λογιστικά θέματα εμπορικής επιχείρησης» στην πόλη της Κομοτηνής την περίοδο του Σεπτεμβρίου του 2008. Απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται ή ασχολούνται επαγγελματικά με το χώρο του Εμπορίου, με στόχο την εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες, στην παροχή υπηρεσιών ποιότητας, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και στις εξελίξεις της αγοράς. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ και χρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και κατά 20% από εθνικούς πόρους.

Το Πρόγραμμα αυτό είναι διάρκειας 100 ωρών και θα παρέχεται σε συνδυασμό της εκπαίδευσης στην τάξη με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Τα μαθήματα θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, κατά τις απογευματινές ώρες. Όπως ενημέρωσε ο Γιώργος Κουνδουράκης από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, «το Πρόγραμμα αυτό θα διαρκέσει 1,5 μήνα, όπου σε 40 μέρες θα γίνουν οκτώ 5ωρα μέσα στην τάξη και 60 ώρες μέσα στο σπίτι με τη χρήση υπολογιστή Learn».

Η παρακολούθηση του Προγράμματος είναι δωρεάν, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή των ενδιαφερομένων είναι η γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή και διαδικτύου. «Όσον αφορά στην επιλογή των ενδιαφερομένων για την παρακολούθηση των Προγραμμάτων, πρέπει να έχουν γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή και διαδικτύου, να έχουν προσωπικό e-mail, καθώς και να ενδιαφέρονται για τα μαθήματα». Να σημειωθεί ότι σε όσους θα παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα «ΕΡΜΕΙΟΝ», θα λάβουν το πιστοποιητικό διά βίου μάθησης.

Αντίστοιχα προγράμματα, με διαφορετική θεματική, ταυτόχρονα θα λάβουν χώρα και σε άλλες πόλεις της χώρας – σύμφωνα με τον κ. Κουνδουράκη – μεταξύ των οποίων η Ορεστιάδα, η Καβάλα.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.