Προγραμμα ΦΕΞ για τον Μαιο

Οι πολιτιστικές δράσεις της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης συνεχίζονται με ένα πλούσιο κι ενδιαφέρον πρόγραμμα, ανοιχτό στους πολίτες της Θράκης. Τη Δευτέρα 18 στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης, για τη διεθνή Ημέρα Μουσείων το Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης διοργανώνει μια περιήγηση στη νεότερη ιστορία της πόλης με οδηγό τα εκθέματά του, αλλά και με έμφαση στις τουριστικές υποδομές και δυνατότητες της περιοχής.

Την Πέμπτη 21 Μαΐου στις 18.30 στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης, ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης και η ΦΕΞ στα πλαίσια του Διεθνούς Έτους Αστρονομίας 2009 οργανώνουν εκδηλώσεις για παιδιά με προβολές ντοκιμαντέρ, εργαστήριο ζωγραφικής και αστροβραδιές. Την Παρασκευή 22 Μαΐου στις 19.30 στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης, ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης και η ΦΕΞ στα πλαίσια του Διεθνούς Έτους Αστρονομίας 2009 οργανώνουν εκδηλώσεις για ενήλικες με προβολές ντοκιμαντέρ, διαλέξεις και αστροβραδιές.

Την Παρασκευή 22 Μαΐου στις 21.00 στο σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ, ο Βαγγέλης Κοντόπουλος φιλοξενεί στα πλαίσια του AvanX festival, τον Blaine L. Reininger, συν-ιδρυτή των θρυλικών Tuxedomoon, ο οποίος θα συμπράξει με τον συνθέτη και κιθαρίστα Τηλέμαχο Μούσα σε ένα σετ από παθιάρικα κομμάτια από τη διεθνή ποπ και από εναλλακτικά τραγούδια αγάπης.

Θα «τυλίξει» τη φωνή του γύρω από κλασικά κομμάτια όπως τα «Night and Day» και «My Funny Valentine», καθώς και κλασικές μπαλάντες των 80s, όπως το «Killing Moon» των Echo and the Bunnymen, συνθέσεις των Leonard Cohen , Nick Cave και Tuxedomoon, αλλά και από τα προσωπικά cd του ιδίου και του Τηλέμαχου Μούσα. Ο Blaine Reininger θα συνοδέψει με το βιολί και την κιθάρα του, την κιθάρα και το Μουσικό Πριόνι του Τηλέμαχου Μούσα και το μπάσο και κοντραμπάσο του Βαγγέλη Κοντόπουλου.

Και φινάλε με κινηματογράφο κι ένα αξιόλογο αφιέρωμα σε δυο μεγάλους δημιουργούς, σ’ ένα αφιέρωμα στις Μέρες Ραδιοφώνου. Την Κυριακή 24 στις 12.00 θα προβληθεί «RADIO DAYS» του WOODY ALLEN και την Κυριακή 24 στις 21.00 το «FISHER KING» του ιδιαίτερου TERRY GILLIAM.

Καλή παρακολούθηση!

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.