Προγραμμα διαμεσολαβητων κι εμψυχωτων παλιννοστουντων

Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, στις 6.00 το βράδυ το Κέντρο Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης – Έβρου πραγματοποιεί εκδήλωση προκειμένου να παρουσιάσει το πρόγραμμα διαμεσολαβητών κι εμψυχωτών παλιννοστούντων και τ’ αποτελέσματά του, αλλά και για να δώσει κάποια δείγματα από τον πολιτισμό των Ποντίων και την ιστορία τους, ενέργεια που θα γίνει σε συνεργασία με σύλλογο παλιννοστούντων από την Κομοτηνή.

Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος, κοινωνικός ανθρωπολόγος και στέλεχος του Κέντρου Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης – Έβρου στον Τομέα της Συμβουλευτικής εξήγησε στον ΠτΘ ότι 20 άτομα έλαβαν υποστηρικτικές υπηρεσίες και συμβουλευτική σχετικά με την απασχόληση, στο πλαίσιο του προγράμματος. «Τα μαθήματα κατάρτισης είχαν να κάνουν με το πώς οι καταρτιζόμενοι θα μπορούσαν να διευκολύνουν τους συμπολίτες τους παλιννοστούντες σε διάφορες επαφές με υπηρεσίες και φορείς στην καθημερινότητά τους. Επιπλέον, στόχος είναι μελλοντικά αυτοί οι άνθρωποι ν’ απασχοληθούν στον τομέα των διαμεσολαβητών εκ μέρους μιας ευπαθούς ομάδας και της τοπικής κοινωνίας» ανέφερε.

Το Κέντρο Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης – Έβρου συνεργάστηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης με το ΚΕΚ «Μέντωρ Εκπαιδευτική» που έχει την έδρα του στην Πάτρα και φρόντισε να εκπαιδευτούν κάποια άτομα για να λειτουργήσουν ως διαμεσολαβητές ανάμεσα στην ομάδα στόχου αλλά και ως επιστημονικό προσωπικό μελλοντικών προγραμμάτων.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.