Προφυλακιστεος ο 15χρονος για τη δολοφονια του Μεχμεταλη Σεζαλ (+Video)

Πολύωρη η διαδικασία στον ανακριτή - Στο κατάστημα κράτησης ανηλίκων Κορίνθου θα οδηγηθεί ο κατηγορούμενος

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε νωρίς το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 27 Ιανουαρίου ο 15χρονος φερόμενος ο δράστης για την υπόθεση του βιασμού και της ανθρωποκτονίας του 6χρονου Μεχμεταλή Σεζάλ.
 
Η διαδικασία ήταν πολύωρη, καθώς μέχρι λίγο πριν τις 16.00 ο 15χρονος εξεταζόταν ενώπιον του ανακριτή με τη βοήθεια διερμηνέα της νοηματικής γλώσσας, ο οποίος μετέβη για αυτό το λόγο στην Κομοτηνή από την Αθήνα.
 

Έξω από τα δικαστικό μέγαρο Κομοτηνής μάλιστα είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς και περίοικοι  του συνοικισμοί «Αλαν Κουγιού», όπου διέμενε ο άτυχος 6χρονος.

 
Τελικά ο 15χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος, και θα οδηγηθεί στο κατάστημα κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου

Προφυλακιστέος στο μοναδικό σωφρονιστικό κατάστημα ανηλίκων στην Κόρινθο

 

Ο Δικηγόρος του κατηγορούμενου κ. Δημήτρης Μήλιογλου τόνισε πως μετά την απολογία του κατηγορουμένου αποφασίστηκε η προσωρινή του κράτηση εντός σωφρονιστικού καταστήματος ανηλίκων, στο μοναδικό κατάστημα στην Κόρινθο.
 
Σημείωσε δε πως η δίκη θα οριστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, γιατί πρόκειται για μία υπόθεση με πολύ μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον, ενώ ανέφερε πως ο κατηγορούμενος ομολόγησε τις πράξεις του και τον φόνο εκ προθέσεως και τον βιασμό και την αποπλάνηση ανηλίκου. 

 

Ποινική δίωξη κατά των γονέων του 15χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

 

Από την πλευρά του ο Δικηγόρος των γονιών του 6χρονου κ. Νότης Χαραλαμπίδης, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, σημείωσε ότι παρόλη τη λύπη τους, η πλευρά των γονέων είναι ικανοποιημένη από την απόφαση.
 
Παρόλα αυτά αυτό που προέχει, και για αυτό βρίσκεται σε επικοινωνία με την αρμόδια εισαγγελέα, είναι ο προσδιορισμός της δίκης όσο το δυνατόν γρηγορότερα, και σε κάθε περίπτωση εντός του επόμενου εξαμήνου, διότι ως γνωστόν οι ανήλικοι δεν μπορούν να κρατηθούν προσωρινά πέρα από 6 μήνες, υπό προϋποθέσεις μέχρι 9, για αυτό και εξέφρασε την ελπίδα πως μέχρι το τέλος της άνοιξης θα έχει γίνει και η δίκη.

Όπως έκανε μάλιστα γνωστό, η Εισαγγελέας κ. Μελισσάρη ενδεχομένως να ασκήσει ποινική δίωξη στους γονείς του 15χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου για το γεγονός, όπως σημείωσε “ότι δεν είχαν κανέναν έλεγχο πάνω στον 15χρονο”. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.