Προετοιμαζεται το Κεντρο Κοινοτητας της Κομοτηνης

Θα στεγάζεται στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής

Υπό δημιουργία βρίσκεται το Κέντρο Κοινότητας της Κομοτηνής, το οποίο θα στεγάζεται στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής και θα παρέχει υπηρεσίες που σχετίζονται με τα κοινωνικά προγράμματα, ξεκινώντας με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
 
Τα Κέντρα Κοινότητας, υποστηρίζοντας ή συνεργώντας με τη Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του κάθε ΟΤΑ, αποτελούν μία δράση «ομπρέλα» παρέχοντας υπηρεσίες οι οποίες ανταποκρίνονται και θα ενισχύσουν τις πολιτικές που ήδη υλοποιούνται ή προγραμματίζονται, όπως η καθολική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (που προβλέπεται να εφαρμοστεί σε εθνικό επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2017), το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ, οι ρυθμίσεις του Ν. 4320/2015 για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η εφαρμογή ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και την ΓΓ Δια Βίου Μάθησης, κλπ.
 
Με τη λειτουργία τους επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης. Τα Κέντρα ενσωματώνουν τα Γραφεία Διαμεσολάβησης του Δικτύου Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας (το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από το ΕΚΤ την ΠΠ 2007-2013), καθώς και τις λειτουργίες εξειδικευμένων κέντρων που αποτελούν διακριτά Παραρτήματα για ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού. 

Υπηρεσίες σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία 

Στο Δήμο Κομοτηνής το Κέντρο θα στεγάζεται στο ισόγειο του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής, εκεί που αυτή τη στιγμή βρίσκεται η υπηρεσία «Βοήθεια στο σπίτι» που θα μετακινηθεί στον πρώτο όροφο.
 
Τα κέντρα αυτά θα ανήκουν στο Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής (ΚΕΜΕΑ) και έχει βγει ήδη προκήρυξη για ένα κοινωνικό λειτουργό, για ένα διαμεσολαβητή και ένα διοικητικό.
 
«Ο χώρος είναι εύκολα προσβάσιμος και αρκετά μεγάλος για να εξυπηρετήσει τους πολίτες», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, τονίζοντας πως οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως και παλαιότερα, συνδυάζοντας τις υπηρεσίες τους με αυτό, πάντα έχοντας ως στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.