Προετοιμασια απο νωρις για το χιονοδρομικο Φαλακρου

Ανάδοχο για τη λειτουργία του αναζητά η Περιφέρεια ΑΜΘ

Ανάδοχο για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, αλλά και την εξασφάλιση της πρόσβασης σε αυτό με τον εκχιονισμό του δρόμου για την χιονοδρομική περίοδο 2019-2020 αναζητά η Περιφέρεια ΑΜΘ, σε διαγωνισμό με κόστος 440.000 ευρώ με ΦΠΑ.
 
Το Χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού αποτελεί το μοναδικό χιονοδρομικό της Περιφέρειας, και το θέμα της λειτουργίας του έχει δημιουργήσει αρκετές πολιτικές και όχι μόνο προστριβές τα προηγούμενα χρόνια.
 
Φέτος η περιφέρεια μάλλον θέλει να προλάβει την χειμερινή περίοδο, για αυτό και προχώρησε στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, που έχει δύο μέρη.
 
Ο ανάδοχος θα αναλάβει την παροχή υπηρεσιών τεχνικής και διοικητικής υποστήριξης για την λειτουργία των αναβατήρων και των σχετικών υποδομών του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού. Σε αυτό περιλαμβάνονται δράσεις για την ετήσια τακτική επιθεώρηση των αναβατήρων, την τακτική συντήρηση (έναρξης, λειτουργίας και θέρους) του συνόλου του εξοπλισμού (εργασία και αναλώσιμα), την κανονική λειτουργία των αναβατήρων και των σχετικών υποδομών και εξοπλισμού, την ασφάλιση και την κάλυψη των λοιπών προϋποθέσεων λειτουργίας με το κατάλληλο προσωπικό, ενέργειες, μέσα και δαπάνες, για την χιονοδρομική περίοδο 2019 – 2020.
 
Φέτος θα λειτουργήσει ένας Τετραθέσιος Αποσυμπλεκόμενος Αναβατήρας στη θέση: Οροπέδιο Αγ. Πνεύματος-Κορυφή Χιονότρυπα, τρείς συρόμενοι αναβατήρες, στις θέσεις Πλαγιά Προφήτη Ηλία, Πλαγιά Χιονότρυπας και Πλαγιά Β.Α του οροπεδίου Αγ. Πνεύματος, καθώς και 3 Baby Lift (αναβατήρες εκμάθησης), δύο στο οροπέδιο του Αγίου Πνεύματος και ένας στην Πλαγιά Χιονότρυπας.
 
Παράλληλα ο ανάδοχος θα αναλάβει τον πλήρη και αποτελεσματικό εκχιονισμό και καθαρισμό του δρόμου πρόσβασης και του πάρκινγκ του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού σε όλο το μήκος και πλάτος τους καθώς και την αντιμετώπιση του πάγου επί του οδοστρώματος, υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, προκειμένου να διασφαλίζεται η λειτουργία των δραστηριοτήτων του χιονοδρομικού κέντρου σε όλη την χιονοδρομική περίοδο λειτουργίας 2019-2020.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.