Προεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «Οι ψεκασμενες αποψεις θιγουν την τιμη και την υποληψη μας»

Διακινούνται απαίσιες απόψεις με αφορμή την έναρξη των εμβολιασμών, τονίζει ο Μ. Γιαννάκος

Το μήνυμα πως διάφορες απόψεις οι οποίες ανακινούνται στο διαδίκτυο με αφορμή τη χθεσινή, Κυριακή, έναρξη των εμβολιασμών κατά του νέου κορωνοϊού «θίγουν την τιμή και την υπόληψή μας», στέλνει με σημερινή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως λέει ο ίδιος, παρότι «χθές πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι εμβολιασμοί στα Νοσοκομεία με απόλυτη επιτυχία», εντούτοις «οι ψεκασμένες απόψεις που διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θίγουν την τιμή και την υπόληψη των Συναδέλφων μας που εμβολίασαν τους Πολιτικούς και Πολιτειακούς παράγοντες, θίγουν επίσης και όσους Συναδέλφους εμβολιάστηκαν».

Πιο αναλυτικά ο κ. Γιαννάκος παρατηρεί ότι «ξαφνικά από ήρωες γίναμε απατεώνες. Αντί για εμβόλια κάνουμε φυσιολογικό ορό. Ντροπή να διακινούνται τέτοιες απαίσιες απόψεις. Στη πραγματικότητα βλέπουν οι αρνητές των εμβολίων να χάνουν έδαφος και άρχισαν τον πόλεμο λάσπης» και προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη, καθώς «τέτοιες απόψεις θίγουν την επαγγελματική ευσυνειδησία μας».

Επιπλέον, χθες μαζί με τους πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες εμβολιάστηκαν 60 υγειονομικοί εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Σωτηρία», 50 στο «Αττικόν» και 45 στον «Ευαγγελισμό». και «όλοι χαίρουν άκρας υγείας. Προς θλίψη των αρνητών….», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Πλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, το ζήτημα είναι «να πείσουμε όλους τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν», δεδομένου ότι «μόνο το 40% δήλωσε συμμετοχή και η προθεσμία έκλεισε. Με πειθώ και ενημέρωση. Όχι τελεσίγραφα. Να ανοίξει νέα προθεσμία», τονίζει ο κ. Γιαννάκος. Σήμερα «αρκετοί Συνάδελφοι που δήλωσαν ναι στον εμβολιασμό καλούνται να εμβολιαστούν και αρνούνται. Ζητάνε πίστωση χρόνου», λέει ο ίδιος σχετικά.

Υπενθυμίζει, δε, ότι «χάσαμε 17 Συναδέλφους από κορωνοϊό εκ των οποίων τους 16 συναδέλφους στους δύο τελευταίους μήνες. 13 Συνάδελφοι βρίσκονται στις ΜΕΘ διασωληνωμένοι». Παράλληλα «3,5 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν το εμβόλιο μέχρι τώρα και δεν έπαθε κανείς τίποτα. Ως εκ τούτου μονόδρομος ο εμβολιασμός μας», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.