Προεδρος «ειδικου σκοπου» στη ΝΟΔΕ Ροδοπης ο Β. Βαρζοπουλος

Αναλαμβάνει τη διεξαγωγή των εκλογών, με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη συνέχεια

Την παρθενική του παρουσία με την ιδιότητα του προέδρου σε συνεδρίαση των μελών της ΝΟΔΕ Ροδόπης είχε το απόγευμα της Τετάρτης ο κ. Βαγγέλης Βαρζόπουλος. Το αντικείμενο της συζήτησης, που διεξήχθη στην επίμαχη συνεδρίαση, ήταν η προετοιμασία ενόψει των τριών εκλογικών διαδικασιών, που θα λάβουν χώρα τις πρώτες εβδομάδες του μήνα Απριλίου, από τις οποίες θα προκύψουν οι καινούργιες συνθέσεις των τοπικών οργανώσεων, οι αντιπρόσωποι του νομού μας στο 10Ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, οι υπεύθυνοι θεματικών τομέων δράσης της ΝΟΔΕ και ,τέλος, το πρόσωπο που θα ηγηθεί της νομαρχιακής οργάνωσης τα επόμενα χρόνια. Οι πρώτες από τις απανωτές αυτές εκλογικές διαδικασίες θα λάβουν χώρα στις 3 Απριλίου και θα αφορούν στην ανάδειξη των μελών των τοπικών οργανώσεων και των αντιπροσώπων στο 10ο Συνέδριο της ΝΔ. Στις 6 Απριλίου θα στηθούν κάλπες για την ανάδειξη υπευθύνων στους θεματικούς τομείς δράσεις, ενώ στις 17 του ίδιου μήνα θα εκλεγεί η νέα ηγεσία της ΝΟΔΕ. Σημειώνεται ότι δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις παραπάνω διαδικασίες θα αποκτήσουν όσοι ψήφισαν στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, καθώς επίσης όσοι ήταν παλιά μέλη της αλλά δεν ψήφισαν τον Δεκέμβριο και όσοι θα εγγραφούν μέχρι την επόμενη Παρασκευή, 11 Μαρτίου. 

Βαγγέλης Βαρζόπουλος «Αυτή τη στιγμή αυτό που έχω αναλάβει να φέρω εις πέρας είναι να τελειώσω αυτήν την διαδικασία»

Στη συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε ο κ. Βαρζόπουλος μετά από την ολοκλήρωση της προχθεσινής συνεδρίασης της ΝΟΔΕ, κατέστησε σαφές ότι η αποστολή του ως προέδρου της Οργάνωσης περιορίζεται στην προετοιμασία και στην εποπτεία των εκλογικών διαδικασιών, που θα ακολουθήσουν. Δείχνοντας και ο ίδιος αιφνιδιασμένος από την απόφαση του ορισμού του στη θέση του προέδρου, δήλωσε ότι στην παρούσα φάση δεν έχει σκεφτεί οτιδήποτε αναφορικά με το μέλλον του σε αυτή. «Είναι ένα θέμα το οποίο θέλει πολύ σκέψη από εμένα», σημείωσε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, επισημαίνοντας ότι «αυτή τη στιγμή αυτό που έχω αναλάβει να φέρω εις πέρας είναι να τελειώσω αυτήν την διαδικασία». Η τελική απόφασή του, όπως εξήγησε, θα εξαρτηθεί μεταξύ άλλων από παράγοντες, που αφορούν στις επαγγελματικές και οικογενειακές του υποχρεώσεις. 

«Ο κομματικός-παραταξιακός μας λόγος να είναι αληθινός, να μην έχει λαϊκισμούς και ψέματα»

Πάντως, με την ευκαιρία της ανάληψης αυτής της θέσης, ο κ. Βαρζόπουλος αναφέρθηκε στο προφίλ που θα πρέπει να έχει η νομαρχιακή οργάνωση Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, ένα προφίλ, όπως παρατήρησε, αντίστοιχο με εκείνο που έχει περιγράψει ο νέος πρόεδρος του κόμματος, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ, όπως εξήγησε, ανακοινώσε ότι στήνεται «ένα πρόγραμμα με βάση αλήθειες, με βάση στοχευμένες ενέργειες και πάνω από όλα χωρίς λαϊκισμούς και χωρίς αντιπολιτευτικές κορώνες». Κάνοντας λόγο για ένα κόμμα το οποίο «τραβάει γραμμή στο λαϊκισμό, στα όποια ψέματα και στα όποια «χαϊδέματα αυτιών» ως αντιπολίτευση και στα μεγάλα εθνικά θέματα, όπως το προσφυγικό, βάζει πλάτη», ο κ. Βαρζόπουλος επισήμανε ότι «δε νομίζω ότι εμείς τοπικά θα πρέπει να βγούμε από το κεντρικό προφίλ της Νέας Δημοκρατίας». «Και σε τοπικό επίπεδο», παρατήρησε, «ο κομματικός-παραταξιακός μας λόγος πρέπει να είναι αληθινός, να μην έχει λαϊκισμούς και ψέματα, αλλά να στοχεύουμε στην αλήθεια και σε πράγματα που έχει τσεκαριστεί ότι έτσι είναι και έτσι πρέπει να γίνουν». 

Ντίνος Μορφακίδης «Να γράψεις τη δική σου σελίδα στην ιστορία της ΝΟΔΕ»

Στο πλευρό του κ. Βαρζόπουλου στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης βρέθηκε και ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ, κ. Ντίνος Μορφακίδης. Ο κ. Μορφακίδης μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον διάδοχό του, χαρακτηρίζοντας εξαίρετη τη διαδρομή του, τόσο επαγγελματικά, όσο επίσης στα κοινά και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για μένα, γιατί έχω την τιμή και τη χαρά να παραδίδω τα ηνία στον Βαγγέλη Βαρζόπουλο, έναν φίλο μου από τα παλιά, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ ιδιαίτερα», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Η χαρά μου είναι ότι ένας αγωνιστής της παράταξης συνεχίζει την ιστορία της ΝΟΔΕ, η οποία πιστεύω ότι είναι λαμπρή από κάθε άποψη», προσέθεσε, για να ευχηθεί στον κ. Βαρζόπουλο να γράψει τη δική του σελίδα στην ιστορία της νομαρχιακής οργάνωσης της ΝΔ.
 
Από την πλευρά του ο νυν πρόεδρος της ΝΟΔΕ ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μορφακίδη για τα καλά του λόγια, ανταπέδωσε αναγνωρίζοντάς του ότι «κατέθεσε την ψυχή του και τη δυναμικότητά του» στα δύο χρόνια που βρέθηκε στο τιμόνι της Οργάνωσης, ενώ του προσέφερε μια τιμητική πλακέτα, ζητώντας να παραμείνει δίπλα στην οργάνωση, προσφέροντας σε αυτήν με τη νεανική του ορμή αλλά και την εμπειρία του.
 
Σε ερώτηση, τέλος, για το κατά πόσον η αιφνιδιαστική τοποθέτηση του κ. Βαρζόπουλου στην προεδρία της ΝΟΔΕ συνιστά προσβολή για τον κ. Γιάννη Βεζυργιαννίδη, που είχε αναλάβει καθήκοντα προέδρου μετά από την παραίτηση του κ. Μορφακίδη στις 11 Ιανουαρίου, ο πρώην πρόεδρος της Οργάνωσης επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί, υποστηρίζοντας ότι δεν υφίσταται κάτι μεμπτό. «Δεν υπάρχει καμία προσβολή», υποστήριξε, για να επισημάνει ότι «το καταστατικό ορίζει ότι απουσιάζοντος ή κωλυομένου ή παραιτηθέντος του προέδρου αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος. Όμως σε αυτό μπορεί να δώσει ευρύτατη ερμηνεία ο αρχηγός του κόμματος ή ο γραμματέας Οργανωτικού και να ορίσει, αν και εφόσον κρίνει, ένα άλλο άτομο, όπως και έγινε στην προκειμένη περίπτωση. Εκεί νομίζω ότι αρχίζει και εκεί τελειώνει το θέμα του ορισμού του προέδρου της ΝΟΔΕ Ροδόπης». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.