Προχωρουν οι διαδικασιες για το Leader

110 προτάσεις έχουν κατατεθεί στην πρόσκληση για τους ιδιώτες

Μετά και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διοικητικών διαδικασιών, η Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος Leader για τη Ροδόπη και την Ξάνθη επικεντρώνει τις δυνάμεις της στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για τις προσκλήσεις έργων δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα.
 
«Προχωρούμε στα επόμενα βήματα, τα δύσκολα αλλά ουσιαστικά» σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής και πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης  κ. Δημήτρης Λουρίκας ρίχνοντας φως στα όσα έπονται.
 
«Συμβασιοποιούμε τις εγκεκριμένες προτάσεις έργων δημόσιου χαρακτήρα Leader και ολοκληρώνουμε την αξιολόγηση των προτάσεων έργων ιδιωτικού χαρακτήρα» εξήγησε ο ίδιος για να εξειδικεύσει πως «ειδικά για την αξιολόγηση των προτάσεων έργων ιδιωτικού χαρακτήρα έχουν κατατεθεί 110 προτάσεις με το συνολικό ύψος συμμετοχής της Αναπτυξιακής Ροδόπης να ανέρχεται στο ποσό των 11.500.000 ευρώ. Το σημερινό εγκεκριμένο ποσό είναι 4.250.000 ευρώ».
 
Σύμφωνα με τον κ. Λουρίκα, «σκοπός και στόχος μας να βρεθούν οι επιπλέον πόροι, όπως συνέβη και στις προτάσεις δημόσιου χαρακτήρα, ώστε αν δεν καλυφθούν όλες τουλάχιστον να εγκριθούν οι περισσότερες. Η προσπάθεια δύσκολη αλλά γοητευτική!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.