Προχωραει στη διανοιξη της οδου Βυρωνος

Στη διάνοιξη της οδού Βύρωνος προχώρησε ο Δήμος Κομοτηνής, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε μια προσπάθεια να εξυπηρετήσει τους κατοίκους της γύρω περιοχής. «Ο Δήμος πήρε την απόφαση να προχωρήσει στη διάνοιξη αυτού του δρόμου και τη διαμόρφωσή του με άσφαλτο, με πεζοδρόμια, διότι εκεί έχουν γίνει οικοδομές, ο κόσμος έχει αγοράσει σπίτια, περιμένοντας να ανοίξει κάποτε», όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης.

Καυστικός εμφανίστηκε ο επικεφαλής της «Νέας Πορείας» Τάσος Βαβατσικλής όσον αφορά στο θέμα των διανοίξεων, καθώς τόνισε ότι «εδώ και δυόμισι χρόνια η Δημοτική Αρχή κωφεύει, προσπαθώντας με μία διάνοιξη 40 μέτρων, να δικαιολογηθεί ότι εφαρμόζει την κυκλοφοριακή μελέτη». Ωστόσο, τόνισε ότι η παράταξή του συμφωνεί σʼ αυτό το θέμα, ενώ ζητά να δοθούν προτεραιότητες με στόχο να μην υλοποιούνται επιλεκτικά τα έργα.

Το δεύτερο θέμα που απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του στις 19 Μαΐου, αφορούσε στην επανέγκριση του σχεδίου πόλεως και τη διάνοιξη της οδού Βύρωνος.

Ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης ανέφερε ότι είχε γίνει διάνοιξη ενός δρόμου όπου «έχουν χτιστεί πολυκατοικίες και είναι γεμάτος χώματα». Ο Δήμος ζήτησε την επανέγκριση του σχεδίου πόλεως για να προχωρήσει στην εφαρμογή του σχεδίου και τη διάνοιξη του υπόλοιπου τμήματος περίπου 30 μ., σύμφωνα με τον κ. Κοτσάκη. Αναφερόμενος στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, σημείωσε ότι δεν κατέβαλλε τα χρήματα για την πλήρη διάνοιξη, με αποτέλεσμα να μείνει αδιέξοδος ένας δρόμος στο κέντρο της πόλης. «Καταλαβαίνω ότι όταν εφαρμόζουμε το σχέδιο υπάρχουν ορισμένοι συναισθηματικοί δεσμοί των ανθρώπων που θίγονται, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι αν δεν εφαρμόσουμε το σχέδιο, τότε δεν δικαιούμαστε να μιλάμε ούτε για κυκλοφοριακές μελέτες, ούτε για ποδηλατοδρόμους, ούτε για τίποτα. Μία σύγχρονη πόλη θα πρέπει να εφαρμόζει έστω και αυτό το σχέδιο του 1933».

Ο Δήμος πήρε την απόφαση να προχωρήσει στη διάνοιξη αυτού του δρόμου και τη διαμόρφωσή του με άσφαλτο και πεζοδρόμια διότι «εκεί έχουν γίνει οικοδομές, ο κόσμος έχει αγοράσει σπίτια, περιμένοντας να ανοίξει κάποτε. Άρα, στη ζυγαριά είναι το γενικότερο καλό που μετράει».

Τις αποφάσεις της νυν δημοτικής αρχής καυτηρίασε ο πρώην δήμαρχος Τάσος Βαβατσικλής υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η παράταξη της «Νέας Πορείας» τα τελευταία χρόνια έκανε ένα έργο διανοίξεων 4,5 χιλιομέτρων. «Οι συγκεκριμένες διανοίξεις είχαν αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο και είχαν δοθεί κάποιες προτεραιότητες».

Ο ίδιος μετέφερε ότι η παράταξή του συμφωνεί στο να προχωρήσουν όλες οι διανοίξεις, όχι όμως επιλεκτικά.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.