Προχωρα ο τουριστικος σχεδιασμος του Δημου Κομοτηνης

Το προσχέδιο για τις τουριστικές του δράσεις το 2017 παρουσιάστηκε στην επιτροπή τουρισμού

Ο σχεδιασμός του Δήμου Κομοτηνής για τις τουριστικές του δράσεις το επόμενο έτος, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Νοεμβρίου στα μέλη της επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Κομοτηνής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής της.
 
Όπως σημείωσε η πρόεδρος της επιτροπής κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, στη συνεδρίαση δεν λήφθηκε κάποια οριστική απόφαση, δίνοντας χρόνο στους φορείς να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις επάνω στον αρχικό σχεδιασμό.
 
Η εισήγηση του θέματος ήταν το σχέδιο προγραμματισμού που συντάχτηκε εκ μέρους του Δήμου, τέθηκε υπόψη τους και συζητήθηκε, με κάποιους εκ των φορέων να καταθέτουν τις προτάσεις τους και άλλους να επιφυλάσσονται, ζητώντας περισσότερο χρόνο να τις επεξεργαστούν.
 
Για αυτό και αποφασίστηκε να γίνει εκ νέου η συνεδρίαση της επιτροπής, ώστε να οριστικοποιηθεί ο προγραμματισμός και να προσκομιστούν προτάσεις, που ει δυνατόν θα ενταχθούν στο σχέδιο.
 
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως η επιτροπή έχει γνωμοδοτικό και όχι αποφασιστικό χαρακτήρα, κάτι που σημαίνει πως ο οριστικός προγραμματισμός που θα διαμορφωθεί, θα κατατεθεί προς οριστική έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, το οποίο θα έχει και τον τελευταίο λόγο για το αν αυτός θα υιοθετηθεί πλήρως ή αν θα υπάρξουν αλλαγές.
 
Οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό αφορούν εν γένει δράσεις που αφορούν την τουριστική προβολή του Δήμου Κομοτηνής, την οργάνωση της παραλίας όπως είχε γίνει και πέρυσι, αλλά και τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε συνεργασία με τη ΔΚΕΠΠΑΚ, το ΔΗΠΕΘΕ και άλλους φορείς με τελικό στόχο την ανάδειξη του Δήμου ως προορισμό.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και επαφές με την Περιφέρεια, ώστε να διερευνηθεί, αν θα μπορούσαν οι τουριστικές της δράσεις το 2017, το οποίο να υπενθυμίσουμε έχει ανακηρυχθεί έτος Τουρισμού για την ΑΜΘ, να έχουν συνέργεια με αυτές του Δήμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.