Προχωρα με βημα ταχυ η διαδικασια για τη δημοπρατηση αιγιαλου στο Δημο Κομοτηνης

Την δημοπράτηση 7 θέσεων στην Αρωγή και 1 στη Μέση για τρία χρόνια ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο

Θα δημοπρατηθούν και θέσεις για θαλάσσια μέσα αναψυχής και στις δύο παραλίες

Τη δημοπράτηση επτά θέσεων στην παραλία της Αρωγής και μίας στην παραλία Μέσης, καθώς και από μία θέση σε κάθε παραλία για θαλάσσια μέσα αναψυχής, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής κατά την συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαΐου.

Το θέμα τέθηκε στο συμβούλιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, μετά από την πρόσφατη τροπολογία που «έλυσε» τον γόρδιο δεσμό της παραχώρησης, επιστρέφοντας την έκταση παραχώρησης στα 500 τ.μ. για κάθε θέση.

Να θυμίσουμε πως στο χώρο που θα παραχωρηθεί η χρήση του αιγιαλού για την εκμίσθωση καθισμάτων και ομπρελών, η μέγιστη κάλυψη χρήσης δεν υπερβαίνει το 60% του παραχωρούμενου χώρου, με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση του κοινού κάθετα και παράλληλα προς τη θάλασσα και ύπαρξη ελεύθερης ζώνης από την ακτογραμμή πλάτους τουλάχιστον πέντε μέτρων.

Οι εκτάσεις που θα παραχωρηθούν

Έτσι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα παραχωρηθούν 7 θέσεις στην Παραλία Κοινότητας Αρωγής με τη διαδικασία της δημοπρασίας, εμβαδού 500 τ.μ. η κάθε μία,  για τοποθέτηση σετ ομπρελών με ξαπλώστρες ή καθίσματα  (ως σετ νοείται ο συνδυασμός 1 ομπρέλα με τραπεζάκι και 2 ξαπλώστρες τοποθετημένες εκατέρωθεν).

Παράλληλα θα δημοπρατηθούν επτά θέσεις εμβαδού 15,00 τ.μ. η κάθε μία για τοποθέτηση τροχήλατων καντινών–αυτοκινούμενων ή μη εφοδιασμένων με κατάλληλη άδεια λειτουργίας 

Επίσης στην παραλία Αρωγής θα δημοπρατηθεί μία θέση εμβαδού 100 τ.μ. για θαλάσσια μέσα αναψυχής.

Στην παραλία της Κοινότητας Μέσης με τη διαδικασία της δημοπρασίας θα παραχωρηθεί μία θέση εμβαδού 500 τ.μ. για τοποθέτηση σετ ομπρελών με ξαπλώστρες ή καθίσματα καθώς και μία θέση εμβαδού 15,00 τ.μ. για τοποθέτηση τροχήλατης καντίνας.

Επίσης θα δημοπρατηθεί και μία θέση εμβαδού 100 τ.μ. για θαλάσσια μέσα αναψυχής.

Στην συγκεκριμένη παραλία θα μισθωθεί απευθείας, χωρίς  δημοπρασία, μία θέση, εμβαδού 500 τ.μ. για τοποθέτηση σετ ομπρελών με ξαπλώστρες ή καθίσματα σε όμορη επιχείρηση.

Οι όροι και οι προθεσμίες της δημοπρασίας θα καθοριστούν με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.