Προχωρα η αναμορφωση 6 παιδικων χαρων στον Δημο Μαρωνειας Σαπων

Θα τοποθετηθούν παιχνίδια αλλά και αστικός εξοπλισμός

Με έκπτωση περίπου 23% κατακυρώθηκε η σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση παιχνιδιών και αστικού εξοπλισμού για την αναβάθμιση –ανακατασκευή 6 παιδικών χαρών του Δήμου Μαρωνείας Σαπών.
 
Ο τελικός μειοδότης αναδείχτηκε πριν από μερικές ημέρες, και θα αναλάβει, αντί του ποσού των 154.807,80 ευρώ με ΦΠΑ να προχωρήσει στην παρέμβαση σε έξι παιδικές χαρές και στις δύο δημοτικές ενότητες του Δήμου, την Δ.Ε. Σαπών και την Δ.Ε. Μαρώνειας.
 
Έτσι οι νέες παιδικές χαρές θα κατασκευαστούν στα Άμφια, στην Ξυλαγανή (οικισµός Καραγάτσια), στη Μαρώνεια, στις Σάπες, (περιοχή Αλώνια) στους Προσκυνητές και στη Βέννα.
 
Σε όλους τους χώρους που θα κατασκευαστούν οι καινούριες, λειτουργούσαν παιδικές χαρές, που είχαν όμως φθαρμένο εξοπλισμό και γενικά δεν κάλυπταν τις σύγχρονες απαιτήσεις, πόσο μάλλον τις προϋποθέσεις πιστοποίησης που πλέον είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των παιδικών χαρών.
 
Μέσα από το έργο θα τοποθετηθούν νέα σύγχρονα και ασφαλή όργανα ποικίλων δραστηριοτήτων ανά ηλικιακή ομάδα, θα κατασκευαστούν οι κατάλληλες επιφάνειες για προστασία από πτώσεις, διαδρόμους προσπέλασης, τοποθέτηση περίφραξης, ενώ θα γίνει τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (βρύση, κάδοι απορριμμάτων, ενημερωτική πινακίδα εισόδου, καθιστικά, τραπεζόπαγκοι).
 
Το σημαντικότερο είναι ότι οι χώροι και οι προτεινόμενες παρεμβάσεις έχουν σχεδιασθεί και μελετηθεί με βάση τις απαιτήσεις ασφαλείας, όπως αυτές ορίζονται στα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει ορίσει το Υπουργείο Εσωτερικών.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.