Προχωρα η ανακατασκευη των τεσσαρων γηπεδων τενις στο Πανθρακικο Σταδιο

Το έργο, με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ, θα βελτιώσει τις υποδομές στο χώρο

Νέα πνοή σε 4 γήπεδα τένις στο Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής θα δώσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που προκήρυξε την ανακατασκευή τους, σε ένα έργο με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ.
 
Αυτό θα βελτιώσει τις υποδομές του σταδίου, οι οποίες ήθελαν σημαντική αναβάθμιση εδώ και χρόνια, αλλά και θα δώσει τη δυνατότητα στις εγκαταστάσεις να φιλοξενήσουν αγώνες υψηλού επιπέδου, αναβαθμίζοντας την ποιότητα των εγκαταστάσεών και του αθλήματος.
 
Αυτό άλλωστε ήταν και το ζητούμενο της ανακατασκευής των γηπέδων, η οποία πέρασε από αρκετά στάδια ώστε να προχωρήσει, και αποτελεί χρόνιο αίτημά για όσους δραστηριοποιούνται στο στάδιο.
 
Να θυμίσουμε πως για την ανακατασκευή των γηπέδων, είχαν δεσμευτεί 55.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αποκατάσταση των γηπέδων τένις, τα οποία φιλοξενούν αξιόλογους αθλητές και αν επισκευαστούν μπορούν να προσελκύσουν και αθλητικές εκδηλώσεις στην Κομοτηνή.
 
Αυτό είχε τονιστεί και στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη ο οποίος είχε επισκεφτεί το Πανθρακικό Στάδιο τον Νοέμβριο του 2017, και τότε είχε ενημερωθεί για το θέμα και είχε υποσχεθεί να αναλάβει δράση.
 
Τελικά, και με μια καινούρια μελέτη, το έργο της αποκατάστασης κατανεμήθηκαν 120.000 για την αποκατάσταση, όμως το έργο αυτό είχε καθυστερήσει, για να προκηρυχθεί τελικά τον Ιανουάριο του 2019.
 
Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται σε 96.774,19 Ευρώ + ΦΠΑ, ενώ η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε εκατόν είκοσι ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
 
Να υπενθυμίσουμε πως σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΠτΘ ο προπονητής του Πανθρακικού Ομίλου Αντισφαίρισης Κομοτηνής, που δραστηριοποιείται στο χώρο, κ. Χρήστος Σαμαράς, είχε σταθεί ακριβώς στο γεγονός ότι για να μπορέσει να προχωρήσει η ανάπτυξη του αθλήματος, θα πρέπει να υπάρχουν τόσο οι υποδομές, όσο και το ενδιαφέρον της πολιτείας, ώστε το τένις να φτάσει στο βαθμό δημοφιλίας που έχει στις άλλες χώρες.
 
Η ανακατασκευή των γηπέδων θα επιτρέψει λοιπόν τόσο στα παιδιά να προπονούνται με μεγαλύτερη άνεση, αλλά και να αναπτυχθεί το άθλημα ευρύτερα και να έρθουν σύλλογοι στην πόλη μας τόσο από την ΑΜΘ, όσο και παραπέρα συμμετέχοντας σε αθλητικές διοργανώσεις.
 
Να υπενθυμίσουμε πάντως πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Βασιλειάδη στο χώρο, ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Πανθρακικού Σταδίου κ. Γιώργος Μαυρίδης είχε τονίσει πως έχουν ένα «μπαλόνι» που καλύπτει 2 γήπεδα τένις για προπονήσεις και το χειμώνα, που όμως είναι αποθηκευμένο στις αποθήκες του Δήμου Κομοτηνής, και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στις εγκαταστάσεις τους, κάτι που θα βοηθούσε ώστε να γίνονται οι προπονήσεις στους χώρους, και όχι στο κτίριο του παλιού ΤΕΦΑΑ στη Μεταλλευτική.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.