Προχωρα η αδερφοποιηση της Κομοτηνης με Δημο της Ρωσιας

Τον Δήμαρχο Κομοτηνής επισκέφτηκε κατά την παρουσία του στην Κομοτηνή ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη

Θέματα στενότερης συνεργασίας, καθώς και αδερφοποίησης της Κομοτηνής με Δήμο της περιοχής της Αγίας Πετρούπολης, συζήτησαν ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης με τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Alexander Shcherbakov την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου.
 
Ο κ.  Shcherbakov επισκέφτηκε τον κ. Πετρίδη στο γραφείο του στο Δήμο, συνοδευόμενος από μέλη του προξενείου καθώς και τον Επίτιμο Πρόξενο της Ρώσικης Ομοσπονδίας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κ. Κωνσταντίνο Γκαμπαερίδη, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε και η Δημοτική Σύμβουλος και πρόεδρος της Καραθεοδωρή ΑΕ κ. Αφροδίτη Καρελιάδου.
 
Ο Πρόξενος τόνισε πως είχαν μια πολύ καλή συνάντηση με τον Δήμαρχο, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την υποστήριξη του κατά την προξενική εξυπηρέτηση των Ρώσων πολιτών που διαμένουν στην περιοχή, κατά την καθιερωμένη πλέον επίσκεψή τους.
 
Κατά τη συνάντηση είχαν και την ευκαιρία να συζητήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας της πόλης με κάποια πόλη της Ρωσίας.
 

«Βλέπω με ιδιαίτερη χαρά ότι υπάρχει προθυμία του Δημάρχου να συνεχίσουμε την συνεργασία μας και να προβούμε σε καινούριες συνεργασίες και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για αυτό» έκλεισε.
 
Από την πλευρά του ο κ. Πετρίδης σημείωσε ότι η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικά θερμό αλλά και παραγωγικό κλίμα, μιας και ο κ.  Shcherbakov είναι ένας άνθρωπος που παρά το μικρό διάστημα στο οποίο βρίσκεται στο Προξενείο της Θεσσαλονίκης, έχει πολύ καλή γνώση των πραγμάτων.
 
Έτσι συζήτησαν για συγκεκριμένα ζητήματα συνεργασίας, πολλά από τα οποία ήταν ήδη δρομολογημένα αλλά θα προχωρήσουν πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο δημιουργικά.
 
«Στο επόμενο διάστημα θα συζητήσουμε σοβαρά πλέον για την υπογραφή ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας με συγκεκριμένα βήματα και χρονοδιαγράμματα με ένα, αντίστοιχο με τον δικό μας, δήμο της Ρωσίας, ίσως από την περιοχή της Αγίας Πετρούπολης» τόνισε ο κ. Πετρίδης, επισημαίνοντας πως γέφυρα για όλες τις δράσεις θα αποτελούν οι Ρωσόφωνοι συμπολίτες μας.
 
Η συνεργασία όμως θα συνεχιστεί και σε επίπεδο πολιτισμικών και πολιτιστικών ανταλλαγών, με συγκεκριμένα βήματα που θα εξειδικευτούν το αμέσως επόμενο διάστημα.
 
Οι δύο άντρες μετά την συνάντηση αντάλλαξαν δώρα, με τον Πρόξενο να δωρίζει στον Δήμαρχο ένα μπουκάλι βότκα, και αυτός με τη σειρά του να δωρίζει ένα αναμνηστικό κάδρο του παλιού Δημαρχείου καθώς και το σήμα του Δήμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.