Προχωρα, αν και με δυσκολιες λογω των καιρικων συνθηκων των τελευταιων ημερων, το εργο στη Σοφουλη

Μόλις ολοκληρωθεί το πρώτο τμήμα, θα δοθεί στην κυκλοφορία πριν ξεκινήσουν οι εργασίες στο δεύτερο

Κλειστή παραμένει από τα μέσα Νοεμβρίου η μία κατεύθυνση της οδού Σοφούλη, λόγω των έργων ανάδειξης του βυζαντινού τείχους που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

Στην μία πλευρά λοιπόν της οδού πραγματοποιούνται εργασίες ανάπλασης, όπου θα τοποθετηθούν τετράγωνοι γρανιτένιοι κυβόλιθοι, αντικαθιστώντας το οδόστρωμα.

Η απόξεση του οδοστρώματος έγινε σχετικά γρήγορα, όμως η κατασκευή του νέου οδοστρώματος είδε κάποιες καθυστερήσεις, κυρίως λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής, έχουν γίνει οι απαραίτητες παρεμβάσεις από τις υπηρεσίες δημόσιας ωφέλειας, ενώ έχει προχωρήσει και η κατασκευή του υποστρώματος επάνω στο οποίο θα τοποθετηθούν οι κυβόλιθοι.

Όπως και να ‘χει, πρόκειται για ένα περίπλοκο έργο, ιδιαίτερα προς την πλευρά που βρίσκεται το τείχος, μιας και κατά τις εργασίες θα καταγραφούν, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, τα θεμέλια του κατεστραμμένου κομματιού του τείχους, ενώ η τελική μορφή του δρόμου θα έχει κυβόλιθους διαφορετικού χρώματος, που θα αναδεικνύουν το σημείο από το οποίο διερχόταν το τείχος.

Επιπλέον η τεχνική υπηρεσία προχώρησε και σε συντονισμό των ενεργειών με την Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, για το έργο της αποκατάστασης του Μητροπολιτικού Ναού της Κοίμησης της Θεοτόκου, ώστε τα πλακάκια και οι διάφορες παρεμβάσεις στο χώρο του πεζοδρομίου που βρίσκεται στο δικό της κομμάτι να διατηρεί την ομοιομορφία με το υπόλοιπο του έργου.

Με την ολοκλήρωση του κομματιού που αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κατασκευή, αυτό θα παραδοθεί στην κυκλοφορία, ενώ θα γίνουν οι ανάλογες εργασίες στο δρόμο από την άλλη πλευρά, με την τεχνική υπηρεσία να τονίζει πως αρχικά δίνεται έμφαση στο κομμάτι του δρόμου ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό και να μην είναι τόσο μεγάλη η ταλαιπωρία των οδηγών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία διαδρόμου περιμετρικά του τείχους, θα έχει και επιπλέον παρεμβάσεις και στο εσωτερικό, σύμφωνα με το σχέδιο που έχει διαμορφώσει η Τεχνική Υπηρεσία και θα υποβάλλει στην αναμενόμενη αναμόρφωση της ΟΧΕ Εγνατίας Οδού, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το συγκεκριμένο έργο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.