«Πριν αναψουν τα φωτα»

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου κάνει πρεμιέρα η θεατρική ομάδα της Πολιτιστικής Κίνησης με το έργο «Πριν ανάψουν τα φώτα», ένα έργο γραμμένο από τον σκηνοθέτη της παράστασης Κώστα Μαυρίδη. Για το λόγο αυτό το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Μαρτίου δόθηκε συνέντευξη τύπου από τους συντελεστές της παράστασης στο χώρο της Πολιτιστικής Κίνησης. Εκεί βρέθηκαν πολλοί από τους ερασιτέχνες ηθοποιούς, ο σκηνοθέτης και συγγραφέας του έργου καθώς και η γραμματέας της Πολιτιστικής Κίνησης κ. Δώρα Κάσσα.

Δώρα Κάσσα, Γραμματέας Πολιτιστικής Κίνησης «Πιστεύω στη φετινή παράσταση, γιατί είναι μια γνήσια συλλογική προσπάθεια»

Τον λόγο πήρε πρώτη η κ. Κάσσα η οποία μίλησε γενικά για την θεατρική ομάδα του συλλόγου χαρακτηρίζοντας την πορεία της ως ταξίδι και περιπέτεια, «που ξεκίνησε από το 2000. Η ομάδα έχει δεχτεί μαθήματα θεατρικής παιδείας από τον Φιλοποίμενα Ανδρεάδη, την Μυρσίνη Λαντζουράκη, την Άννυ Μαχαιροπούλου, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια συνεργάζεται με τον Κώστα Μαυρίδη».
Η κ. Κάσσα τόνισε επίσης πως «το ΔΣ σέβεται την θεατρική ομάδα, γιατί διατηρεί την συνοχή και την δημιουργικότητά της, μέσα από συνεχείς ανανεώσεις», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην παρουσία του Κώστα Μαυρίδη τα τελευταία δύο χρόνια καθώς πέρσι είχε θεατροποιήσει πεζά του Μιχάλη Γκανά, μέσα από τα οποία παρουσιάστηκε ένα σπονδυλωτό έργο που άγγιζε τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Όσο για τη φετινή παράσταση η κ. Κάσσα τόνισε πως αποτελεί ένα τόλμημα, εφόσον το κείμενο εκπονήθηκε αποκλειστικά από τον Κώστα Μαυρίδη και διαθέτει μια διακειμενικότητα, καθώς δανείζεται στοιχεία από έργα του θεάτρου και του κινηματογράφου, που υπήρξαν σταθμοί τόσο στο ελληνικό όσο και στο παγκόσμιο ρεπερτόριο. «Πιστεύω στη φετινή παράσταση γιατί είναι μια γνήσια συλλογική προσπάθεια», κατέληξε η κ. Κάσσα.

Κώστας Μαυρίδης, σκηνοθέτης και συγγραφέας του έργου «Η παράσταση στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε»

Τον λόγο αμέσως μετά πήρε ο σκηνοθέτης της παράστασης και συγγραφέας του έργου «Πριν ανάψουν τα φώτα», κ. Κώστας Μαυρίδης ο οποίος δήλωσε πως «η Πολιτιστική Κίνηση είναι ένας χώρος που τολμάει». Αναφερόμενος στο έργο τόνισε πως είναι «γέννημα και θρέμμα δικό μας και αυτό είναι ένα τόλμημα. Μπορεί να έχω γράψει το έργο, ωστόσο στο θέατρο η δουλειά είναι συλλογική». Όσο για την υπόθεση το έργου ο κ. Μαυρίδης τόνισε πως «τολμάει να κάνει μια τομή σε αυτό που ονομάζουμε τέχνη. Η υπόθεση στηρίζεται στην ιδέα του θεάτρου μέσα στο θέατρο. Ο θεατής θα δει ένα θίασο που ετοιμάζει μια παράσταση επιθεώρησης, θα δει λοιπόν κανείς την εξέλιξη των ηρώων παράλληλα με την προετοιμασία μιας παράστασης. Η παράσταση αποτελείται από πρόζα, χορό και τραγούδι και όλα αυτά γίνονται ζωντανά στη σκηνή». Κλείνοντας ο σκηνοθέτης τόνισε πως «η παράσταση αποτελεί για μας ένα στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε».
Για την παράσταση μίλησαν επίσης δύο από τους πρωταγωνιστές, η Σούλα Κυρατζόγλου που έχει το ρόλο της ντίβας και ο Κεβόρκ Μελκονιάν που παίζει το ρόλο του αμπιγιέζ. Οι δυο τους είναι από τα πιο παλιά μέλη της ομάδας και τόνισαν πως αν και ερασιτέχνες προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

 

Η παράσταση και οι συντελεστές

Η παράσταση θα παίζεται στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης την Τετάρτη 28, την Πέμπτη 29, το Σάββατο 31 Μαρτίου και την Κυριακή 1 Απριλίου στις 9 μ.μ.

Οι συντελεστές:
Κείμενα και Σκηνοθεσία: Κώστας Μαυρίδης, Βοηθός σκηνοθέτη: Χρήστος Γρόζος
Σκηνικά: Παναγιώτης Ιατρίδης
Κινησιολογία – Χορογραφίες: Γιούλη Ιωαννίδου
Πρωτότυπη μουσική: Κώστας Μαυρίδης, Μαρίνος Τόκας. E
νδυματολόγος: Παμφίλη Μακρή
Φωτισμοί: Κυριάκος Οικονομίδης
Η ηχογράφηση έγινε στη Σύγχρονη Μουσική Σχολή «Θράκες»

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
Σούλα Κυρατζόγλου, Κεβόρκ Μελκονιάν, Σπυρέτα Οικονομίδου, Ρούλα Μπόζια, Βέτα Κυρέζογλου, Κώστας Μαυρίδης, Τζίμης Σιανγκούρης, Χρήστος Γρόζος, Ζωή Τίλιου, Εύη Κωνσταντίνου, Ειρήνη Φασιά, Δημήτρης Κωνσταντίνου, Θανάσης Χαριτόπουλος, Τζένη Κασαπιάν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.