Πρεμιερα σημερα για την φθινοπωρινη εικαστικη εκθεση του Συλλογου «Αθηνιων»

Οι δημιουργίες των ερασιτεχνών καλλιτεχνών μελών του Συλλόγου για 10 μέρες στη διάθεση των φιλότεχνων της πόλης μας

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά δέκα ολόκληρες μέρες θα έχουν φέτος οι φιλότεχνοι συμπολίτες μας για να απολαύσουν τη φθινοπωρινή εικαστική έκθεση του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων».
 
Η έκθεση, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 7 το απόγευμα στην έδρα του Συλλόγου, την Παπαδριέλλειο Δημοτική Πινακοθήκη,  θα διαρκέσει δέκα ολόκληρες ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων το κοινό της πόλης μας θα  μπορεί να την επισκέπτεται από τις 10 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι και από τις 18:00 έως τις 21:00.


 
Η ευχάριστη αυτή «τροποποίηση» στη διάρκεια της έκθεσης είναι αποτέλεσμα της μετεγκατάστασης του Συλλόγου στον χώρο της Παπαδριελλείου, η οποία και παραχωρήθηκε από τον Δήμο Κομοτηνής.
 
Τα έργα τα οποία θα εκτεθούν, όπως εξήγησε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Άρης Ασσαριωτάκης, αποτελούν έργα των ερασιτεχνών μελών του Συλλόγου, τα οποία δημιουργήθηκαν ακριβώς με στόχο την προβολή τους στα πλαίσια των δράσεων του Συλλόγου.
 
Η γκάμα των έργων δεν περιορίζεται μόνο στην τέχνη της ζωγραφικής, αλλά αντιθέτως αγκαλιάζει όλη την εικαστική «οικογένεια», από την γλυπτική και την ξυλογλυπτική, το βιτρό, το κόσμημα αλλά και τη φωτογραφία. Περισσότερα από 50 ζωγραφικά έργα θα εκτεθούν, ενώ σε δεύτερη αίθουσα παράλληλα θα λειτουργήσει έκθεση γλυπτών, κοσμήματος και βιτρό.
 

Άρης Ασσαριωτάκης
«Η “παρακμιακή τέχνη” σήμερα όχι απλώς υπάρχει αλλά αποτελεί και κυρίαρχη τάση, που τείνει να απομονώσει τις καλές τέχνες»

Η προσέλκυση των Κομοτηναίων και των Ροδοπιτών γενικότερα, αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της έκθεσης καθώς όπως επεσήμανε ο κ. Ασσαριωτάκης «για εμάς η σπουδή και η παρατήρηση των έργων και των καλών τεχνών είναι ο καλύτερος τρόπος, ώστε να εξημερώσει κάποιος τα ήθη του ή και να απομακρύνει την αγριότητα που επικρατεί στις σύγχρονες συνθήκες ζωής και διαβίωσης».
 
Άλλωστε βασική αρχή λειτουργίας του «Αθηνίων» είναι «να υψώσουμε το ανάστημά μας ενάντια στην παρακμιακή τέχνη και οτιδήποτε την εμποδίζει να λειτουργήσει και να ανθίσει»  μία υπόσχεση που όπως επεσήμανε ο ίδιος καλείται πλέον να τηρήσει και από τη θέση του προέδρου του Συλλόγου.
 
Εξειδικεύοντας πάνω σε αυτό ο κ. Ασσαριωτάκης υποστήριξε ότι η «παρακμιακή τέχνη» σήμερα όχι απλώς υπάρχει αλλά αποτελεί και κυρίαρχη τάση, που «τείνει να απομονώσει τις καλές τέχνες». «Οι καλές τέχνες ανεβάζουν το επίπεδο της κριτικής σκέψης και δημιουργούν ανώτερους, σκεπτόμενους ανθρώπους» εξήγησε για να καταλήξει πως «ακριβώς γι’ αυτό δε θέλουν να υπάρχει κριτική σκέψη στον κόσμο, οπότε προβάλλουν την παρακμιακή τέχνη, η οποία κάνει ακριβώς το αντίθετο. Εμείς ως σύλλογος στεκόμαστε ενάντια σε αυτό το φαινόμενο».
 

Η επιτυχημένη «επαναδραστηριοποίηση» του Συλλόγου με στόχο την καλλιτεχνική αναβάθμιση των πολιτών της Ροδόπης

Ο Σύλλογος «Αθηνίων» μετά και τη δυναμική επαναδραστηριοποίησή του στα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης, έχει να επιδείξει πληθώρα εκδηλώσεων και συμμετοχών που ικανοποιούν τον βασικό στόχο ίδρυσής του που δεν είναι άλλος από την προσέλευση των κατοίκων της περιοχής στο καλλιτεχνικό χώρο και την καλλιτεχνική αναβάθμιση των πολιτών του νομού μας.
 
Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται εν μέρει από τα εργαστήρια που υλοποιούνται και εμπλουτίζονται χρόνο με τον χρόνο (ο αριθμός των μαθητών στα εργαστήρια του «Αθηνίων» σήμερα ξεπερνά τους 100), αλλά και με την υλοποίηση και την συμμετοχή τους σε καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, όπως αυτή στην πρόσφατη εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία –Θράκη» στην οποία συμμετείχαν αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων. Όπως άλλωστε επεσήμανε και ο κ.Ασσαριωτάκης η πρόταση δια στόματος της ίδιας της οργανωτικής επιτροπής ήταν ιδιαίτερα τιμητική για τον Σύλλογο, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τις πωλήσεις των έργων που εκτέθηκαν στο πλαίσιο της όλης διοργάνωσης.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.