«Πρεμιερα» με διακρισεις και για την Θρακη στους Παραολυμπιακους του Ριο

Η τελετή απονομής του Θανάση Κωνσταντινίδη και του Εβρίτη Δημήτρη Ζησίδη - 11η και 7ος αντίστοιχα η Σεμιχά Ριζάογλου και ο Νίκος Γονιός του «Ηρόδικου»

Η πρώτη αγωνιστική ημέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο έφερε στην Ελλάδα ένα χρυσό από τον Θανάση Κωνσταντινίδη και ένα χάλκινο μετάλλιο από τον Εβρίτη αθλητή Δημήτρη Ζησίδη αντίστοιχα στη σφαίρα. Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης δεν έμεινε στο μετάλλιο καθώς σημείωσε τρία παγκόσμια ρεκόρ, ενώ στο κομμάτι των ρεκόρ η ελληνική αποστολή μετρά ήδη ένα ρεκόρ Ευρώπης αλλά και ένα πανελλήνιο ρεκόρ από την Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, καθώς και δύο εθνικά ρεκόρ από τους Μιχάλη Σείτη και Χρυσούλα Αντωνιάδου.

Η «δική μας», αθλήτρια του «Ηρόδικου» Σεμιχά Ριζάογλου, κατετάγη 11η στα 100 μέτρα ελεύθερο στην κατηγορία S3 με χρόνο 2:30.78, ενώ ο επίσης «δικός μας» Νίκος Γονιός, έμεινε στη 10η θέση  στη σφαίρα, με καλύτερη βολή στα 7 μέτρα.

Σε ότι αφορά την δεύτερη μέρα των αγώνων η Ελλάδα, έως και αυτή τη στιγμή, μέτρησε το δεύτερο χρυσό της μετάλλιο καθώς ο Μανώλης Στεφανουδάκης στέφθηκε χρυσός Παραολυμπιονίκης στον ακοντισμό της κατηγορίας F53/54, σημειώνοντας και νέο παραολυμπιακό ρεκόρ, έχοντας βολή στα 29.45 μέτρα.

Δείτε το βίντεο της απονομής των μεταλλίων των Θανάση Κωνσταντίνη και Δημήτρη Ζησίδη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.