Πρεμιερα για το 2ο Διεθνες Τουρνουα Καλαθοσφαιρισης με Αμαξιδιο ΟΣΕΚΑ – ΘΡΑΚΗ 2018

Δίχως τη συμμετοχή της Εθνικής Σερβίας, αλλά με πλούσιο αθλητικό θέαμα

Με την συμμετοχή τριών Εθνικών ομάδων, αντί τεσσάρων που είχαν προσκληθεί, ξεκίνησε τελικά χθες το 2ο Διεθνές Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο ΟΣΕΚΑ – ΘΡΑΚΗ 2018 που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη της Κομοτηνής σε διοργάνωση της ΟΣΕΚΑ και του Δήμου Κομοτηνής.
 
Η Εθνική Ομάδα της Σερβίας, που θα αποτελούσε και τη φετινή «προσθήκη» στις συμμετέχουσες ομάδες δεν κατάφερε τελικά να δώσει το παρών, λόγω προβλήματος με τα αεροπορικά τους εισιτήρια, ωστόσο οι συμμετέχουσες εθνικές ομάδες Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας, αποτελούν εχέγγυο για μια διοργάνωση πλούσια σε αθλητικό θέματα και συγκινήσεις.
 
Η αρχή έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, 20 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Κομοτηνής, όπου η Εθνική Ελλάδος αναμετρήθηκε με την Εθνική Βουλγαρίας, στον πρώτο αγώνα του τριημέρου, για να ακολουθήσουν σήμερα η αναμέτρηση της Εθνικής Βουλγαρίας με την Εθνική Κύπρου και την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης η αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδος με την Εθνική Κύπρου. 

Ανεβασμένο το επίπεδο αθλητών και διοργάνωσης 

75 συνολικά αθλητές αναμένεται να παίξουν στο παρκέ του Κλειστού Γυμναστηρίου της Κομοτηνής το τριήμερο αυτό από τις τρεις προαναφερθείσες χώρες, με στόχο να αποδείξουν ότι η εξέλιξη τους στον έναν χρόνο που πέρασε από την προηγούμενη διοργάνωση ήταν ραγδαία. Άλλωστε όπως εξήγησε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο πρόεδρος του Α.Σ. «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» κ. Μιχάλης Ραγκούσης «στόχος μας ήταν φέτος να δώσουμε ένα επίπεδο παραπάνω στις παροχές προς τους συμμετέχοντες αθλητές αλλά και καλύτερο αθλητικό θέαμα μιας και η ώθηση της περσινής διοργάνωσης για το σύνολο των συμμετεχόντων επέφερε απτά αποτελέσματα».
 

Όπως εξήγησε ο ίδιος και το πρόγραμμα των ίδιων των αθλητών φέτος εμπλουτίστηκε δίνοντάς τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ποικίλα παράπλευρα σεμινάρια, καθώς και να δώσουν φιλικές αναμετρήσεις προ του διαγωνιστικού κομματιού της διοργάνωσης «ούτως ώστε να δοκιμαστούν και οι παίκτες μικρότερης κατηγορίας, να γνωριστούν μεταξύ τους και μέσα από αυτό να εξελιχθούν». 

Το Τουρνουά ευκαιρία ανάδειξης του τουριστικού πλεονεκτήματος της περιοχής για ΑμεΑ 

Η διεξαγωγή του τουρνουά πλαισιώθηκε όμως και από παράλληλες δράσεις, μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται και σε τουριστικό επίπεδο το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας, σε ό,τι αφορά τις παροχές που μπορεί να παρέχει σε ΑμεΑ, γεγονός που έγινε αντιληπτό τόσο από την πολυήμερη παραμονή της Εθνικής Ομάδας της Ελλάδας που φιλοξενείται στην Κομοτηνή, εκμεταλλευόμενη τις υφιστάμενες παροχές του Κέντρου Εκπαίδευσης Αυτόνομης διαβίωσης υπό τη λειτουργία του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και φίλων Ν. Ροδόπης ΠΕΡΠΑΤΩ από τις  9 Ιουλίου, αλλά και από το γεγονός ότι οι πρώτες ερωτήσεις που απηύθυναν τα μέλη των δύο άλλων αποστολών προς τους διοργανωτές είναι για το επίπεδο ετοιμότητας του παραλιακού μετώπου του νομού.
 
Όπως εξήγησε ο κ. Ραγκούσης «ήδη από πέρυσι το σύνολο των συμμετεχόντων είχαν εκμεταλλευτεί και είχαν επισκεφθεί τις παραλίες του νομού, προκειμένου  τις ελεύθερές τους ώρες να βρίσκονται εκεί και να απολαύσουν τα προτερήματα που υπάρχουν για τα ΑμεΑ. Έτσι και φέτος τους ενημερώσαμε για όλες τις υποδομές που έχει ήδη δημιουργήσει ο δήμος Κομοτηνής, είτε για τις παραλίες, πού υπάρχουν διάδρομοι, πού υπάρχουν τα ειδικά οχήματα, πού είναι εγκατεστημένο το seatrack, ούτως ώστε να έχουν όλη την εικόνα και φυσικά τα καταστήματα εκείνα τα οποία είναι προσβάσιμα και μπορούν να επισκεφθούν στον ελεύθερό τους χρόνο».
 
Κλείνοντας ο κ. Ραγκούσης στάθηκε και στην ομάδα Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο του Α.Σ. «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» έναυσμα για τη δημιουργία της οποίας δόθηκε από το Διεθνές αυτό τουρνουά υπογραμμίζοντας πως αυτή «έκλεισε τις υποχρεώσεις της πέρυσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». «Με την ολοκλήρωση του φετινού τουρνουά θα αρχίσουμε να μπαίνουμε στο σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς» επεσήμανε τονίζοντας πως 2-3 καινούργιοι παίκτες αναμένεται να ενταχθούν στο δυναμικό της ομάδας, οι οποίοι παροτρύνθηκαν από το  θέαμα που προσέφερε το Τουρνουά.  
 
Ωστόσο όπως εξήγησε πρόκειται για ένα άθλημα που απαιτεί υψηλό κόστος, λόγω του απαραίτητου εξοπλισμού, κομμάτι του οποίου βέβαια η ομάδα του «ΗΡΟΔΙΚΟΥ» έχει εξασφαλίσει χάρη στη συνεργασία της με τη ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ. Στόχος ωστόσο της φετινής χρονιάς, σύμφωνα με τον ίδιο «είναι να πραγματοποιήσουμε δράσεις προκειμένου όλοι οι παίκτες να αποκτήσουν από ένα αμαξίδιο κοντά στα μέτρα τους ούτως ώστε να έχουν καλύτερη δυνατότητα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.