Πρεμιερα για την παρασταση «Εκπαιδευοντας τη Ριτα»

Πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Τετάρτης στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής το βραβευμένο θεατρικό έργο του Βρετανού συγγραφέα Γουίλι Ράσελ «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα», με το Γιώργο Χριστοδούλου και την Άννα Μανενάκου, σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη. Η παράσταση ήταν πολύ καλά δομημένη και η προσαρμογή του κειμένου άρτια, ώστε το έργο να αποσπάσει πολύ καλές κριτικές και πολύ μεγάλο χειροκρότημα από τους παρευρισκομένους. Οι δύο ηθοποιοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, με τη νεαρή ηθοποιό Άννα Μανενάκου να εντυπωσιάζει πραγματικά το κοινό με την εξαιρετική ερμηνεία της Ρίτας.

Ήταν μια ρομαντική και συνάμα διδακτική παράσταση που πέρασε στο κοινό ένα πλήθος μηνυμάτων. Η νεαρή και αγράμματη κομμώτρια Ρίτα αποφάσισε να γραφτεί στο ανοιχτό πανεπιστήμιο για να μορφωθεί, να γνωρίσει τον εαυτό της και να μπορεί πλέον να έχει τη δυνατότητα να συνομιλεί, να επιλέγει και να κατευθύνει τη ζωή της. Παράλληλα, όμως, καταφέρνει να μαγέψει το μεγάλης ηλικίας καθηγητή της και με την αυθεντικότητά της να ξυπνήσει μέσα του συναισθήματα όπως ο έρωτας και το πάθος, αλλά και να διευρύνει τους ορίζοντές της και να αποκτήσει τη γνώση που τόσο λαχταρούσε. Η ιστορία της Ρίτας και του Φράνκ μπορούν να διδάξουν τη δύναμη της θέλησης του ανθρώπου, την ικανότητα της γνώσης να αλλάξει έναν άνθρωπο, τη δυνατότητα του έρωτα να επηρεάζει τις ζωές όλων, αλλά και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η γοητεία μιας γυναίκας στη ζωή του άντρα. Οι δύο ηθοποιοί κατάφεραν να αποδώσουν άριστα όλα αυτά τα συναισθήματα και να συγκινήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς θεατές.

Η παράσταση θα βρίσκεται στην Κομοτηνή κάθε βράδυ στις 9 στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ και κανείς δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να την παρακολουθήσει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.