«Πρεμιερα» χθες, Δευτερα, για το ιδιωτικο παρκινγκ της Νομαρχιας στην Κομοτηνη

Με καθυστέρηση 5 μηνών από την ολοκλήρωση της δημοπρασίας για την εκμίσθωσή του, το δημοτικό έως πρόσφατα πάρκινγκ της Κομοτηνής άλλαξε οριστικά καθεστώς λειτουργίας. Ήδη από το σαββατοκύριακο αποκλείστηκαν οι δύο είσοδοι, που βρίσκονται από την πλευρά του Ιδρύματος Παπανικολάου, ενώ τοποθετήθηκε μπάρα στην απέναντι πλευρά του πάρκινγκ, με την οποία θα ελέγχεται η είσοδος και η έξοδος των οχημάτων. Χθες είχαμε την «πρεμιέρα» της λειτουργίας του πάρκινγκ υπό ιδιωτικό καθεστώς και όσοι οδηγοί έσπευσαν να του κάνουν «ποδαρικό» κατέβαλαν μόνο 0,60 ευρώ για απεριόριστη χρονικά στάθμευση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επρόκειτο για μια τιμή γνωριμίας, που πρόσφερε ο νέος ιδιοκτήτης του πάρκινγκ στους πρώτους πελάτες του, αλλά από σήμερα αναμένεται να τεθούν σε ισχύ οι κανονικές χρεώσεις στάθμευσης.

 

Ημερήσια προσφορά με αντίτιμο 2,50 ευρώ

 

Η ωριαία χρέωση διαφοροποιείται από την τιμή των 50 λεπτών, που είχε προαναγγελθεί στη φάση της δημοπρασίας, καθότι στο «πλαφόν» που όρισε στους όρους διακήρυξης ο δήμος Κομοτηνής προστίθενται επιπλέον 10 λεπτά του ευρώ, ως επιβάρυνση από το ΦΠΑ. Συνεπώς, για κάθε ώρα χρήσης του πάρκινγκ το αντίτιμο θα ανέρχεται στα 0,60 ευρώ, ενώ θα ισχύσουν ημερήσιες και μηνιαίες προσφορές, οι οποίες θα περιορίζουν σημαντικά το κόστος της στάθμευσης για τους συχνούς και τακτικούς χρήστες. Ενδεικτικά, το ποσό που αντιστοιχεί στην ημερήσια χρήση του πάρκινγκ, είναι 2,50 ευρώ.

 

Ποιες μέρες και ώρες θα είναι ανοιχτό το πάρκινγκ

 

Το ωράριο λειτουργίας του πάρκινγκ, που δεν αποκλείεται να τροποποιηθεί στην πορεία, ανάλογα με τις ανάγκες που θα διαπιστωθούν, είναι το εξής: Καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, θα ανοίγει στις 7.30 το πρωί και θα κλείνει στις 9 το βράδυ, ενώ το Σάββατο θα ανοίγει στις 8 το πρωί και η μπάρα θα κατεβαίνει στις 3 το μεσημέρι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.