«Πρεμιερα» αυριο για τις εκδηλωσεις «Προφητης Ηλιας 2016» στον Ιασμο

Ηλίας Μπούκας, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου «Στόχος μας η ανάδειξη των τμημάτων μας αλλά και του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού της περιοχής»

30 χρόνια μετράνε φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Προφήτης Ηλίας» που διοργανώνει κάθε χρόνο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου. 30…όσα και τα χρόνια ύπαρξης και δραστηριοποίησης δηλαδή του συλλόγου, ο οποίος δημιουργήθηκε από τους ανθρώπους της περιοχής, αρχικά για την διεξαγωγή του καθιερωμένου πανηγυριού, το οποίο στο πέρασμα των χρόνων μεγάλωσε και «επενδύθηκε» με ποικίλης ύλης εκδηλώσεις, επίκεντρο των οποίων είναι κυρίως τα παιδιά, ώστε να φτάσει σήμερα σε ένα δωδεκαήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων που απευθύνεται στο σύνολο των Ροδοπιτών και των Θρακιωτών, καθώς και των φιλοξενούμενων στην περιοχή μας.
 
Στο πέρασμα όλων αυτών των ετών προστέθηκαν μάλιστα και τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου, η ανάδειξη του οποίου μαζί με το σύνολο των τμημάτων που λειτουργεί ο Σύλλογος αποτελεί πρώτο στόχος της όλης διοργάνωσης, αλλά και πολλοί εθελοντές οι οποίοι με τον προσωπικό τους μόχθο κάνουν πραγματικότητα την διοργάνωση αυτή, μη παραλείποντας να αναφερθεί και στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως ο Δήμος Ιάσμου και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που συμβάλουν τα μέγιστα στην υλοποίηση αυτής. 

Ηλίας Μπούκας «Ο Σύλλογός μας αποτελεί την καθημερινότητα του Ιασμιώτη» 

 Άλλωστε όπως επεσήμανε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Σύλλογου κ. Ηλίας Μπούκας «ο Σύλλογος είναι η καθημερινότητα του Ιασμιώτη και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών, τα οποία μέσα από τα τμήματά και τις δραστηριότητές μας μεγαλώνουν». «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να οργανώσεις τόσο μεγάλες εκδηλώσεις και το πρώτο πράγμα που μας βοηθάει είναι η εμπειρία» τόνισε ο κ. Μπούκας για να επισημάνει πως η εμπειρία είναι αποτέλεσμα της εθελοντικής συμμετοχής όλων σε προηγούμενα διοικητικά συμβούλια και διοργανώσεις, μέσα από τις οποίες έμαθαν. «Τώρα ήρθε η σειρά μας να μοιραστούμε την γνώση και την τεχνογνωσία που έχουμε και χαιρόμαστε πολύ για το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί εθελοντές. Όπως και εμείς έτσι και τα σημερινά παιδιά είναι σαν να περιμένουν να έρθει η ηλικία τους να βοηθήσουν. Και είναι πολύ σημαντική η βοήθειά τους γιατί όπως καταλαβαίνετε χρειαζόμαστε ανθρώπινα χέρια. Πρέπει να στηθούν σκηνικά, να μεταφέρουμε πράγματα και εμείς καταφέρνουμε να το κάνουμε αναδεικνύοντας τον εθελοντισμό και τη συλλογικότητα».
 

Ο πολιτιστικός αυτός θεσμός, επιστρέφει και φέτος με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων παραστάσεις χορευτικών συγκροτημάτων, θερινό σινεμά για ενήλικες και παιδιά, θεατρικές παραστάσεις, ποιητική βραδιά, μουσικές συναυλίες, βραδιά νεολαίας, αθλοπαιδιές, κρυμμένο θησαυρό και λαϊκό γλέντι, αρχής γενομένης από την προσεχή Κυριακή 10 Ιουλίου.
 
Ταυτόχρονα στον χώρο των εκδηλώσεων θα λαμβάνει χώρα καθημερινά έκθεση βιβλίου, ζωγραφικής, αγιογραφίας, φωτογραφίας, παραδοσιακών εδεσμάτων και άλλων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, τα οποία ανήκουν στα τμήματα που λειτουργεί ο πολιτιστικός σύλλογος.
 
Στόχος της όλης διοργάνωσης είναι και η ανάδειξη του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού, γεγονός που γίνεται αντιληπτό, αν δει κανείς και το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που αποτελούνται κυρίως από τις δυνάμεις του τόπου. «Το πρώτο πράγμα που κάνουμε όταν στήνουμε το πρόγραμμα, είναι να θέσουμε ως στόχο την ανάδειξη όλων των τμημάτων μας. Όλα τα τμήματα του Ιάσμου, η φιλαρμονική του δήμου, η χορωδία μας, τα χορευτικά μας τμήματα, τα τμήματα πολεμικών τεχνών, το τμήμα ζωγραφικής, αναλαμβάνουν να παρουσιάσουν τη δουλειά όλης της χρονιάς» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου υπογραμμίζοντας πως και σε ό,τι αφορά το θέατρο ή τις συναυλίες πρώτη μέριμνα τους είναι τα τοπικά σχήματα και οι καλλιτεχνικές δυνάμεις γενικότερα της Θράκης. 

Στα σκαριά η έκδοση εντύπου για την ιστορία του Ιάσμου 

Οι δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου δεν περιορίζονται στο εν λόγω δωδεκαήμερο, καθώς πρόκειται για έναν σύλλογο ενεργό καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. «Ο Σύλλογος μας έχει δράσεις σχεδόν κάθε μήνα. Υπάρχουν δράσεις πάγιες, που γίνονται κάθε χρόνο, όπως τα κάλαντα, ο ετήσιος χορός μας, το γλέντι της πρωτομαγιάς ή το πασχαλινό μας γλέντι ή η αναβίωση της Καθαράς Δευτέρας» υπογράμμισε ο κ. Μπούκας για να γνωστοποιήσει πως στα άμεσα σχέδια του Συλλόγου είναι η έκδοση ενός εντύπου, στο οποίοι θα καταγράφεται και θα παρουσιάζεται η ιστορία του Ιάσμου. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.