Πρεμιερα απο τον Ποδηλατοδρομο για την ελεγχομενη σταθμευση

«Οδηγός» για την επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης και σε άλλους δρόμους θα είναι η περίοδος λειτουργίας της στον ποδηλατόδρομο

Από τις περιοχές στις οποίες διέρχεται ο ποδηλατόδρομος θα ξεκινήσει η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Κομοτηνή, η οποία θα ισχύει για τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, όπως αναγράφεται στις πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις στάθμευσης.
 
Όπως σημείωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για το θέμα ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, η ελεγχόμενη στάθμευση θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση στον ποδηλατόδρομο, όπου έχουν τοποθετηθεί και οι κατάλληλες πινακίδες.
 
Έτσι όποιος αφήνει το αυτοκίνητό του εκεί θα πρέπει να προμηθεύεται μια κάρτα κόστους 30 λεπτών, την οποία θα μπορεί να προμηθεύεται είτε από τον Δήμο είτε από επιχειρήσεις οι οποίες θα τις πουλάνε σε συνεννόηση με το Δήμο, με τη στάθμευση να είναι αυστηρά για μισή ώρα.
 
«Δεν παρέχεται στον οδηγό η δυνατότητα να βάλει και δεύτερη συνεχόμενη κάρτα, ώστε να μπορέσουμε να αποσυμφορήσουμε το κέντρο, και η πόλη να γίνει πιο φιλική και πιο λειτουργική για τους καταστηματάρχες» εξήγησε ο κ. Πολιτειάδης, τονίζοντας πως οι πολίτες θα μπορούν να αφήνουν το αυτοκίνητό τους για μισή ώρα, να κάνουν αυτό που θέλουν να κάνουν και στη συνέχεια να φεύγουν, αφήνοντας τη θέση ανοιχτή για όσους θέλουν να σταθμεύσουν.
 
Ήδη από την Τετάρτη οι οδηγοί ενημερώνονται με έγγραφα που δημιούργησε ο Δήμος ότι η ελεγχόμενη στάθμευση ξεκινά από τη Δευτέρα, με τον κ. Πολιτειάδη να επισημαίνει πως με αυτό τον τρόπο επιθυμούν να τονώσουν την κίνηση στην αγορά, κάνοντας την πόλη πιο φιλική και πιο ανθρώπινη, με ένα μέτρο που ισχύει σε όλες τις πόλεις της χώρας.
 
Το πρόστιμο για όποιον δεν έχει κάρτα θα είναι 20 ευρώ, το οποίο θα πέφτει στο μισό σε περίπτωση που πληρωθεί εντός 10 ημερών.
 
Σκέψη του Δήμου είναι αφού η ελεγχόμενη στάθμευση λειτουργήσει για ένα διάστημα παράλληλα με τον ποδηλατόδρομο, να επεκταθεί σταδιακά στους δρόμους εκτός ποδηλατόδρομου στο κέντρο της πόλης, με την τοποθέτηση και των ανάλογων πινακίδων.
 
Ο αντιδήμαρχος σημείωσε πως ο δήμος δεν πρόκειται να εκδώσει κάρτες μακράς διαρκείας για μόνιμους κατοίκους ή καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, μιας και στόχος της ελεγχόμενης στάθμευσης είναι να τονώσει την κίνηση στην αγορά.
 
Την αστυνόμευση θα αναλάβει η ελληνική αστυνομία, η οποία και θα βεβαιώνει τα πρόστιμα και τις κλήσεις.
 
«Θέλουμε να κάνουμε την πόλη πιο λειτουργική, και θα δούμε στο πρώτο διάστημα πως θα λειτουργήσει το μέτρο, και αναλόγως θα πάρουμε πρόσθετα μέτρα με βάση την εμπειρία από την εφαρμογή του» ανέφερε ο κ. Πολιτειάδης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποίησης των όρων της στάθμευσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.