Πρασινο φως για το κοινο LEADER Ροδοπης – Ξανθης

Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ και Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης άνοιξαν την πόρτα για να προχωρήσει η πρόταση συνολικής αξίας 16 εκ. ευρώ

Με γοργά βήματα προχωρά η κατάθεση της πρότασης για το LEADER της Αναπτυξιακής Ροδόπης, η οποία όπως είναι γνωστό θα περιλαμβάνει και το πρόγραμμα LEADER για την Ξάνθη.
 
Τη Δευτέρα το απόγευμα ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης και πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Χρήστος Μέτιος βρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, όπου παρουσίασε την πρόταση για το πρόγραμμα. Στη συνέχεια μετέβη και στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, όπου εισηγήθηκε την έγκριση της πρότασης από το Συμβούλιο και την εξουσιοδότηση του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κωνσταντίνου Ζαγναφέρη να υπογράψει από πλευράς περιφέρειας την πρόταση.
 
Να υπενθυμίσουμε πως η Αναπτυξιακή Ροδόπης θα διαχειριστεί μέσω του LEADER συνολικά 16 εκ. ευρώ, με 8 εκ. ευρώ να προορίζονται για τη Ροδόπη, 6 εκ. ευρώ για την Ξάνθη αλλά και 2 εκ. ευρώ για το LEADER αλιείας, το οποίο είναι κοινό για τις δύο περιοχές.
 
Στη συνεδρίαση ορίστηκαν και οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας στη διαχειριστική επιτροπή που θα «τρέξει» το ενιαίο LEADER, με τον κ. Νίκο Ευφραιμίδη τακτικό μέλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.