«Πρασινο φως» για την επαναλειτουργια των κατασκηνωσεων της Πανδροσου απο ιδιωτη

Γιώργος Πετρίδης «Η εκμίσθωση δεν θα έχει μόνο οικονομικό χαρακτήρα, αλλά θα εμπεριέχει και όρους κοινωνικής ανταποδοτικότητας»

Η επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του «ΠτΘ» του περασμένου Ιουνίου σε σχέση με το μέλλον των κατασκηνώσεων της Πανδρόσου, ήρθε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κομοτηνής, όπου αποφασίστηκε η παραχώρησή του σε ιδιώτη.
 
Όπως είχαμε γράψει και στο σχετικό ρεπορτάζ η Διοίκηση του Δήμου μελετούσε ήδη εδώ και αρκετό διάστημα το ενδεχόμενο παραχώρησής του Κατασκηνωτικού Κέντρου Πανδρόσου «Γ. Παπανδριέλλης» σε ιδιώτη, καθότι εδώ και έξι χρόνια, οι απουσία προσλήψεων σε όλο το φάσμα της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθιστούσε αδύνατη τη λειτουργία της δομής με προσωπικό του Δήμου.
 
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι οι υποδομές τόσο σε εγκαταστάσεις όσο και στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό των κατασκηνώσεων είναι ακόμα σε καλό επίπεδο, και δεδομένου ότι αν αφεθούν περαιτέρω στον χρόνο οι φθορές θα είναι ακόμα μεγαλύτερες, οδήγησε τη Διοίκηση του Δήμου, εφόσον όπως ειπώθηκε και δια στόματος του δημάρχου κ. Γιώργου Πετρίδη «εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια ώστε να λειτουργήσει η δομή μέσα από τον Δήμο», στην απόφαση της εκκίνησης των διαδικασιών για την παραχώρηση μέσω σχετικού ανοιχτού διαγωνισμού σε ιδιώτη.
 
Η εισήγηση αυτή έγινε αποδεκτή από το σύνολο του σώματος, δίνοντας έτσι το πράσινο φως για τη διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού το συντομότερο δυνατόν, ούτως ώστε ο ανάδοχος να έχει τον χρόνο πραγματοποίησης των σχετικών εργασιών ούτως ώστε να λειτουργήσει και το φετινό καλοκαίρι.
 
Το ενδιαφέρον άλλωστε όπως επεσήμανε ο κ. Πετρίδης στο παρελθόν υπήρξε μεγάλο, εκφράζοντας την ελπίδα αυτό να παραμένει «ζωντανό». Ο κ. Πετρίδης ωστόσο σημείωσε πως αποτελεί δέσμευση από πλευράς του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, ότι η εκμίσθωση αυτή δεν θα έχει μόνο οικονομικό χαρακτήρα, αλλά θα εμπεριέχει και όρους κοινωνικής ανταποδοτικότητας, ούτως ώστε ένα κομμάτι της κατασκηνωτικής περιόδου να αποδοθεί σε παιδιά της τοπικής κοινωνίας, των οποίων οι οικογένειες πλήττονται από την οικονομική κρίση, καθώς και άτομα με ειδικές ανάγκες.
 
Να θυμίσουμε ότι την τελευταία χρονιά λειτουργίας των κατασκηνώσεων, ήτοι το 2010,  είχαν φιλοξενηθεί περίπου 400 παιδιά σε τέσσερις κατασκηνωτικές περιόδους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.