«Πρασινο φως» για την ενταξη του Βιολογικου Φαναριου στο ΕΣΠΑ

Αναμένεται σύντομα η δημοπράτησή του

Το «πράσινο φως» για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ, έλαβε ο Βιολογικός Καθαρισμός Φαναρίου , έργο ύψους 17 εκατ. ευρώ περίπου από το αρμόδιο Υπουργείο. Την είδηση γνωστοποίησε με σχετική του ανάρτηση στο facebook ο κ. Δημήτρης Χαρίτου ο οποίο έγραψε σχετικά πως πρόκειται «ένα έργο που καρκινοβατούσε για πάρα πολλά χρόνια, ένα αίτημα και όραμα των κατοίκων της περιοχής για δεκαετίες, ένα έργο υποδομής, πνοής για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Νιώθω ικανοποίηση για τη συμβολή μου στην απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Β.Αποστόλου, για την παραχώρηση του οικοπέδου που προορίζεται για την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού, γεγονός που άνοιξε το δρόμο για την προώθησή του. Σημαντική επίσης η συμβολή του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Αποβλήτων Β.Καπετάνιου. Αναμφίβολα αποδεικνύεται ότι η συνεργασία των τοπικών φορέων, της αυτοδιοίκησης, όταν μάλιστα υπάρχει κυβερνητική βούληση, μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα».
 

Το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών Φαναρίου, Αρωγής και Παραλίας Μέσης και Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) των εν λόγω οικισμών.
 
Τα έργα αποχέτευσης πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνουν:  
 
• Βαρυτικό δίκτυο αγωγών μεταφοράς ακαθάρτων των οικισμών Φανάρι, Αρωγή και Παραλία Μέσης συνολικού μήκους 27.573μ. εκ των οποίων τα 11.775μ. του οικισμού Φαναρίου, 11.762 του οικισμού Αρωγή και 4.036μ. του οικισμού Παραλίας Μέσης.
• Καταθλιπτικό δίκτυο αγωγών μεταφοράς ακαθάρτων 10.840μ. εκ των οποίων 6.150μ. εκτός των ορίων των οικισμών.
• Δέκα αντλιοστάσια, συνοδευόμενα από οικίσκους διαστάσεων 4,0×5,0μ (οκτώ εξ αυτών) και δύο με διαστάσεις 6,0×4,5μ.
 
Μετά και τις εξελίξεις αυτές, αναμένεται σύντομα να ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την δημοπράτησή του. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.