«Πρασινο φως» για 63 προτασεις του leader ιδιωτων απο την Αναπτυξιακη Ροδοπης

Εγκρίθηκε ο τελικός πίνακας κατάταξης της αρχικής αξιολόγησης• ξεκινούν οι συμβασιοποιήσεις

Αγώνας να βρεθούν τα επιπλέον κονδύλια και για τις εναπομείνασες 26 θετικά αξιολογημένες προτάσεις

Στην έγκριση του τελικού πίνακα κατάταξης της αρχικής αξιολόγησης των προτάσεων που υπεβλήθησαν στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης και Ξάνθης – Πράξεις Ιδιωτικού Χαρακτήρα, προχώρησε την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου η Επιτροπή Διαχείρισης του προγράμματος, ανοίγοντας τον δρόμο για την άμεση συμβασιοποίησή τους.

Επί των 110 κατατεθειμένων προτάσεων, αριθμός που αποτέλεσε «ρεκόρ» για όλη την Ελλάδα, εγκρίθηκαν οι 89, 63 εκ των οποίων είναι άμεσα υλοποιήσιμες λόγω των διαθέσιμων πόρων. Από την φάση των προσωρινών αποτελεσμάτων των οποίων μεσολάβησε η απαιτούμενη για την κατάθεση ενστάσεων περίοδος, το αρχικό ποσό των 4.250.000 ευρώ ενισχύθηκε με το ποσό 2.943.843,51 ευρώ που δόθηκε σε συνέχεια του αιτήματος υπερδέσμευσης που κατέθεσε η επιτροπή, ενώ όπως εξήγησε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Ροδόπης κ. Δημήτρης Λουρίκας, σε αυτά προστέθηκε και το ποσό των 818.476,49 ευρώ από πλευράς της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με το τελικό ποσό για την υλοποίηση του προγράμματος σήμερα να ανέρχεται στα 8.012.320 ευρώ.

Ο κ. Λουρίκας υπενθύμισε ότι οι προσπάθειες της επιτροπής για την «ενίσχυση» των διαθέσιμων πόρων μέσω υπερδέσμευσης αφορούσαν στο ποσό των 7.368.759,48 ευρώ από το οποίο ικανοποιήθηκε αρχικά μόνο ως προς τα 2.943.843,51 ευρώ, για να επισημάνει ωστόσο πως στόχος της διοίκησης είναι να βρεθούν και οι υπολειπόμενοι πόροι, ούτως ώστε να υλοποιηθούν και οι υπόλοιπες 26 προτάσεις οι οποίες ναι μεν αξιολογήθηκαν θετικά, ωστόσο λόγω έλλειψης χρημάτων δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι πόροι αυτοί μπορούν ενδεχομένως να βρεθούν από τα αναπορρόφητα ποσά του Leader δημοσίου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «είμαστε σε καλό δρόμο για να υλοποιηθούν όλες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.