Πραγματοποιησε ο Γενικος προξενος της Γερμανιας στη Θεσσαλονικη

Διήμερη επίσκεψη στη Θράκη πραγματοποίησε ο νέος Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Βάιτερ Λόιξ. Στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Κομοτηνή ο Γενικός Πρόξενος -συνοδευόμενος από τον επίτιμο πρόξενο της Γερμανίας στη Θράκη κ. Καλδιριμτζή- επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, τον πρόεδρο της ΝΑΡΕ και το νομάρχη Ροδόπης.

Την υφιστάμενη κατάσταση της περιοχής μας αποτύπωσε ο νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης στη διάρκεια της συνάντησής του με τον νέο Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Βάιτερ Λόιξ. «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Ροδόπη και για εμένα προσωπικά η σημερινή επίσκεψη του γενικού προξένου της Γερμανίας με τον οποίο ανταλλάξαμε απόψεις. Του αποτύπωσα την υφιστάμενη αναπτυξιακή υποδομή αυτού του τόπου, αλλά και την προοπτική στα νέα γεωοικονομικά και γεωπολιτικά δεδομένα», δήλωσε ο κ. Γιαννακίδης. Επίσης, έγινε λεπτομερής αποτύπωση σε πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα. «Γνωστοποίησα στον κ. πρόξενο ότι σ’ αυτή την αναπτυξιακή πορεία έχουν συμμετοχή όλοι οι πολίτες, χωρίς διαχωρισμούς και οριοθετήσεις».

Μάλιστα, ζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας σε επενδυτικό τομέα με παρουσία Γερμανών επενδυτών, σύμφωνα με τον κ. Γιαννακίδη. Η ενεργειακή Εγνατία, η Θράκη ως ενεργειακό κέντρο, η πολιτισμική Εγνατία ήταν τα άλλα θέματα που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Γερμανού προξένου στη Νομαρχία Ροδόπης. «Μιλήσαμε για την ενεργειακή Εγνατία, για τη Θράκη σαν ένα ενεργειακό κέντρο, για την πολιτισμική Εγνατία όπου εδώ στο σταυροδρόμι των πολιτισμών μπορούν να συνυπάρξουν όλοι οι πολιτισμοί. Επίσης, τονίσαμε ότι η Θράκη αποτελεί ένα πρότυπο αρμονικής και πολιτισμικής συμβίωσης ανθρώπων με διαφορετικές κουλτούρες ή θρησκείες. Αναμένουμε το ενδιαφέρον των Γερμανών να συνεισφέρουν και να συνδράμουν σ’ αυτή την προσπάθεια που καταβάλλουμε για την ανάπτυξη του τόπου μας».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε για τον Βάιτερ Λόιξ, νέο Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, η επίσκεψη και η συνομιλία με τον νομάρχη Ροδόπης κ. Γιαννακίδη, όπως ομολόγησε ο ίδιος. «Μιλήσαμε λεπτομερώς για την κατάσταση της οικονομίας στο νομό όπου υπήρξε ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων», δήλωσε ο Γερμανός πρόξενος, ο οποίος πιστεύει ότι η περιοχή μας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευράς οικονομίας και ιδιαίτερα από πλευράς τουρισμού.

«Επίσης, μιλήσαμε για την συμβίωση των κατοίκων με διαφορετική θρησκεία εδώ στην περιοχή».

Πρότυπο για άλλες χώρες του κόσμου αποτελεί η περιοχή της Θράκης, όσον αφορά την ειρηνική και αρμονική συμβίωση ανθρώπων με διαφορετικό πολιτισμό και θρησκεία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Β. Λόιξ. Επίσης, ο κ. γενικός πρόξενος διαβεβαίωσε τον νομάρχη ότι το Γενικό Προξενείο της Γερμανίας θα εξακολουθήσει να ενδιαφέρεται για την περιοχή μας, ενώ υποσχέθηκε να επανέλθει με εκ νέου επίσκεψή του στην περιοχή μας. «Το Γενικό Προξενείο της Γερμανίας θα εξακολουθήσει να ενδιαφέρεται για την περιοχή αυτή κι εγώ προσωπικά αλλά και ο εκπρόσωπός μας στην περιοχή της Θράκης, ο επίτιμος πρόξενος της Γερμανίας κ. Καλδιριμτζής που έχει την έδρα του στην Κομοτηνή».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.