Που πηγαινει η Ευρωπη;

Για ζητήματα μετανάστευσης και όχι μόνο ρωτήθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Κομοτηνή

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου ο Διάλογος Πολιτών με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, με θέμα «Μεταναστευτική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας: Ευρωπαϊκές λύσεις σήμερα, Καλύτερη Ευρώπη στο Μέλλον!», που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και του Δήμου Κομοτηνής.
 

Ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε ερωτήματα τόσο για το μεταναστευτικό όσο και γενικότερα για την πορεία της Ευρώπης και της χώρας μας σε αυτή.
 
Όπως σημείωσε, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, το οποίο δημιουργήθηκε από τις στάχτες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, διασφαλίζει την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
 
Έτσι το ζήτημα, με την άνοδο των ευρωσκεπτικιστών, δεν είναι μόνο το μεταναστευτικό, αλλά πού πηγαίνει η Ευρώπη, και αν η σημερινή ηγεσία μπορεί να διασφαλίσει στην νέα γενιά ένα καλύτερο μέλλον.
 

Διευκρίνισε πως η προτεραιότητα που δόθηκε στην Ευρώπη ήταν να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ασφάλειας και το κατάφερε. «Σίγουρα δεν είμαστε εκεί που ήμασταν το 2015, έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες…» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως σήμερα γίνεται καλύτερη διαχείριση των ευρωπαϊκών συνόρων και πως αυτή η στρατηγική που έχει πλέον υιοθετηθεί πρέπει να συνεχιστεί και ν’ αναπτυχθεί και κάτω από αυτές τις νέες συνθήκες να δημιουργηθεί μια καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.