Ποτε θα καταβληθουν τα 534€ στους δικαιουχους

Λήγει αύριο η προθεσμία των υπεύθυνων δηλώσεων

Εκπνέει αύριο Τετάρτη 10/06 η προθεσμία για την υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων από τις επιχειρήσεις που πλήττονται ή επαναλειτουργούν για να λάβουν οι εργαζόμενοι την αναλογική, σύμφωνα με τις ημέρες αναστολής της σύμβασης εργασίας, αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και των προβλεπόμενων διασταυρώσεων και ελέγχων με τα Πληροφοριακά Συστήματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των φορέων που καταβάλουν αποζημιώσεις λόγω των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης κορωνοϊού COVID -19.

Με ανακοίνωση του συστήματος «Εργάνη» οι υπεύθυνες δηλώσεις αφορούν:

  • επιχειρήσεις που έχουν αριθμό μητρώου εργοδότη (ΑΜΕ) στον E- ΕΦΚΑ, των οποίων έχει ανασταλεί η επιχειρηματική τους δραστηριότητα με εντολή Δημόσιας Αρχής.
  • επιχειρήσεις – εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που είτε πλήττονται σημαντικά και έχουν θέσει σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων τους κατ’ εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν στην αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, είτε επαναλειτουργούν μετά την άρση της αναστολής λειτουργίας τους με εντολή Δημόσιας Αρχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.