Ποτε θα αποκτησει πιστοποιημενη παιδικη χαρα ο οικισμος των Υφαντων;

Εικόνες εγκατάλειψης στην παιδική χαρά του ΕΕΕΕΚ στους Υφαντές και αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τον οικισμό εντοπίζει ο Σταύρος Κοσουτζής

«Γιατί σε έναν οικισμό που μένουν μόνιμα πάνω από 40 παιδιά και εδρεύει σχολείο ΑμεΑ δεν έχετε μεριμνήσει για τη δημιουργία πιστοποιημένης παιδικής χαράς;»

Την εγκατάλειψη που χαρακτηρίζει την παιδική χαρά που βρίσκεται στο ΕΕΕΕΚ στους Υφαντές, σε αντιδιαστολή με την ανακατασκευή και επισκευή που κάνει ο Δήμος Κομοτηνής τόσο εντός της πόλης, όσο και στους οικισμούς, αναδεικνύει ο Τοπικός Σύμβουλος Κομοτηνής κ. Σταύρος Κοσουτζής με ανάρτησή του.

Ο κ. Κοσουτζής, αφού κάνει μια αναδρομή στις εργασίες που έχουν γίνει σε δεκάδες παιδικές χαρές τόσο σε οικισμούς όσο και στην πόλη, σημειώνει πως στον οικισμό των Υφαντών, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

Στην παιδική χαρά που βρίσκεται στο ΕΕΕΕΚ, σημειώνει, εντοπίζεται ένας παρατημένος και κακοσυντηρημένος χώρος, με τα παιχνίδια να βρίσκονται σε κακή κατάσταση αλλά και πνιγμένα στα χόρτα.

Τονίζει δε ότι το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και χρόνια στη διοίκηση, παρόλα αυτά δεν έχει γίνει τίποτα, για αυτό και παραθέτοντας τις φωτογραφίες, καλεί τη διοίκηση να προσέλθει στο χώρο ώστε να υπάρξει μέριμνα, μιας και ο χώρος θεωρεί πλέον ότι έχει γίνει επικίνδυνος για τα παιδιά.

Η ανάρτηση έχει ως εξής:

«Περί παιδικών χαρών : οι πρώτες έξι πιστοποιημένες μέσω προγραμμάτων leader ήταν σε Ν. Σιδηροχώρι, Αίγειρο, Φανάρι, Μέση, Πόρπη και Ν. Καλλίστη.

6 κατασκευάστηκαν υπό την επίβλεψη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου σε Θρυλόριο, Μεσοχώρι, Κόσμιο, Ροδίτη, Φύλακα και Μ Δουκάτο.

Στην πόλη της Κομοτηνής 9 καινούργιες, πλατεία Χ.Ε.Ν, Εξηντάρη, Χατζηαντωνίου, πλατεία Καρατσώνη, Καραϊσκάκη, Σοφιδων, πλατεία εμπορίου, τέρμα Ευξείνου Πόντου και στην συμβολή Ευξείνου Πόντου και Ευτέρπης.

Στο πρόγραμμα Φιλόδημος εντάχθηκαν αν θυμάμαι καλά άλλες 10 , οδός Ιασωνίδη, σταθμό, οδό Λαμπουσιάδη, Καρυδιά, Κόσμιο , 2 παιδικές χαρές στους Αγίους Θεοδώρους, Παραδημή και Παγούρια .

Επίσης 12 ακόμη στο πάρκο Αγίας Παρασκευής, πλατεία Ειρήνης, Μ Αλεξάνδρου, Πηνειού, Εργατικά Αγ Στυλιανού, Μπελογιάννη, πλατεία Νίκης, Κάλχα, Πάνδροσο, Σιδηροχωρίου, Γρατινής, και Μικρό Κρανοβούνιο.

Ο δήμος Κομοτηνής προέβλεψε και την εγκατάσταση ενός παιχνιδιού, φωλιά κούνια , για Α.Μ.Ε.Α.

Σίγουρα οι παιδικές αυτές θα δώσουν χαρά στο σύνολο των παιδιών του δήμου μας .

Η ίδια κατάσταση όμως δεν υφίσταται και στο ειδικό σχολείο που στεγάζεται στον οικισμό των Υφαντών, όπως θα δείτε και από τις σημερινές φωτογραφίες. Αυτό που αντικρίζουν καθημερινά, γονείς και δάσκαλοι στο ειδικό σχολείο, παιδιά, καθώς και οι κάτοικοι , είναι ένας χώρος παρατημένος, κακοσυντηρημένος εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και δεν αρμόζει σε έναν δήμο που έχει αποδείξει με τα έργα του ότι είναι παρών σε θέματα που αφορούν την πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ξηλωμένες περιφράξεις, σκουριασμένες, με μηδαμινό φωτισμό, όλες οι λάμπες είναι κατεστραμμένες πολλά χρόνια τώρα, με τα χόρτα  αρχές Απριλίου να ξεπερνάνε στην είσοδο το γόνατο ενός ενήλικα, και τα πίσω να έχουν φτάσει ήδη το ένα μέτρο, με ελάχιστα παιχνίδια στην μοναδική παιδική χαρά του οικισμού, τα οποία εκτός του ότι δεν είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών χρήζουν άμεσης αντικατάστασης η συντήρησης.

Η ερώτηση μου είναι , γιατί σε έναν οικισμό που μένουν μόνιμα πάνω από 40 παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και εδρεύει σχολείο ΑΜΕΑ, δεν έχετε μεριμνήσει τώρα χρόνια για την συντήρηση και την δημιουργία μιας παιδικής χαράς στα πρότυπα που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση;

Γιατί δεν παίρνετε θέση σε ένα ζήτημα τόσο σοβαρό το οποίο γνωρίζετε πολλά χρόνια τώρα;

Γιατί εφόσον σας τα έχουμε πει, τα έχουμε υποδείξει, σε αρμόδιους αντιδημάρχους πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, σε όλους όσους έχουν έρθει κατά καιρούς με σταυρωμένα ψηφοδέλτια στο χέρι, δεν γίνεται τίποτα;

Γιατί εφόσον το ζήτημα αυτό με την παιδική χαρά στο ειδικό σχολείο, έχει απασχολήσει πολλές φορές τον τοπικό τύπο δεν έχετε πάρει θέση ποτέ;

Γιατί εφόσον σας έχουμε προσκαλέσει πολλές φορές να δείτε τα ζητήματα του οικισμού δεν έχετε έρθει;

Σας παραθέτω σημερινές φωτογραφίες 8/4/21

Για να διαπιστώσετε και από μόνοι σας την τραγική κατάσταση καθώς και να σας αφυπνίσουμε πριν γίνει κάποιο ατύχημα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.