Πως να εκπαιδευσετε τον σκυλο ιχνηλατη σας

Σεμινάριο από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης

Σεμινάριο εκπαίδευσης σκύλων ιχνηλατών (λαγόσκυλων) με σκοπό την ανάπτυξη και την προαγωγή της κυνοφιλίας και της ιχνηλασίας πραγματοποιούν από κοινού οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης στις 20, 21 και 22 Απριλίου, σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή.
 
Το σεμινάριο περιλαμβάνει ημερίδα για το θέμα στην Αλεξανδρούπολη την Παρασκευή, ενώ θα γίνει πρακτική στην Ροδόπη τις δύο επόμενες μέρες με τα σκυλιά.
 
Το σεμινάριο αυτό αποτελεί συνέχεια και επέκταση αυτού που έχει γίνει πέρυσι, περίπου το ίδιο διάστημα, από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κομοτηνής, με την προσθήκη φέτος του Συλλόγου της Αλεξανδρούπολης.
 

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Καραφύλλης, στο σεμινάριο θα έρθουν καθηγητές και σκυλιά και θα γίνει παρουσίαση τόσο για ημίαιμα όσο και καθαρόαιμα σκυλιά, ενώ η πρακτική θα γίνει σε ανοιχτό χώρο στη Ροδόπη, όπου οι κριτές θα τα αξιολογήσουν και θα τα βαθμολογήσουν.
 
Το ενδιαφέρον για αυτές τις εκδηλώσεις είναι πολύ μεγάλο, σημείωσε ο κ. Καραφύλλης, τονίζοντας πως πέρυσι είχαν πολύ μεγάλη συμμετοχή στο σεμινάριο από όλη τη Θράκη, αλλά και από Δράμα και Σέρρες.
 
Φέτος αναμένεται να έχουν ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή, όμως ακόμα είναι νωρίς για να κρίνουν.
 
Ο Σύλλογος σε αυτό τον τομέα πρωτοπορεί, τόνισε, επισημαίνοντας πως πάντα προσπαθούν να κάνουν δράσεις που θα βοηθήσουν τα μέλη τους και όχι μόνο.
 
Σε αυτό το πλαίσιο βρίσκονται σε συνομιλίες για την έλευση, εντός του Απριλίου, μονάδας ελέγχου οστεοπόρωσης, για να κάνουν δωρεάν εξετάσεις στους πολίτες της Κομοτηνής, μια προσπάθεια η οποία γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής.
 
Η προσπάθεια αυτή γίνεται στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της κοινωνικής προσφοράς του συλλόγου, μιας και αυτές οι εξετάσεις θα απευθύνονται σε όλη την κοινωνία της Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.