Πορεια και συλλαλητηριο για το Μακεδονικο στην Κομοτηνη

Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην συμφωνία των Πρεσπών

Συλλαλητήριο και πορεία για το Μακεδονικό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 4 Ιουλίου στην Κομοτηνή, με τους συγκεντρωμένους να εκφράζουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών.
 
Η αρχική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μπροστά από τον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, όπου πήραν τον λόγο οι κ.κ. Μιχάλης Κακουλίδης, Δημήτρης Παντέλας, πρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού παραρτήματος Ροδόπης και Κωνσταντίνος Βουζουκίδης, πρώην στέλεχος των ΑΝΕΛ στη Ροδόπη που δήλωσε παραίτηση την επομένη της υπογραφής της συμφωνίας των Πρεσπών.
 
Φωνάζοντας συνθήματα, η πορεία διέσχισε κεντρικούς δρόμους της πόλης για να καταλήξει στο Σπαθί, όπου ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, αυθόρμητα, αλλά και σωματεία και σύλλογοι της περιοχής, συντεταγμένα, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που οργανώθηκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Μιχάλης Κακουλίδης
«Ιστορική εκδήλωση που θα αποτελέσει μόνο την αρχή»

 «Η εκδήλωση δεν έχει συγκεκριμένους διοργανωτές παρά μία ομάδα πολιτών. Αποφασίσαμε να οργανωθούμε, γιατί είναι υποχρέωσή μας να σταθούμε στα πόδια μας και να σηκώσουμε το ανάστημά μας», εξήγησε ο κ. Μιχάλης Κακουλίδης, εκτιμώντας πως επρόκειτο για μία «ιστορική εκδήλωση που θα αποτελέσει μόνο την αρχή».
 

 

Δημήτρης Παντέλας
«Θα είμαστε παρόντες σε οποιαδήποτε κίνηση αφορά εθνικό θέμα»

Τον λόγο πήρε με την σειρά του ο κ. Δημήτρης Παντέλας, πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Παραρτήματος Ροδόπης, που προχώρησε στην ανάγνωση ψηφίσματος, τονίζοντας, ωστόσο, πως «θα είμαστε παρόντες σε οποιαδήποτε κίνηση αφορά εθνικό θέμα».

 

 

Κωνσταντίνος Βουζουκίδης 
«Να σταματήσουμε την ιδιώτευση και να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας»

Την αντίθεσή του στην υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών δήλωσε με τη σειρά του και ο, κ. Κωνσταντίνος Βουζουκίδης. Αναφορικά με την πορεία διαμαρτυρίας, ο ίδιος έκρινε πως είναι μία ευκαιρία «να σταματήσουμε την ιδιώτευση και να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας», όπως τόνισε με έμφαση.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.