Πορεια Ειρηνης στην Κομοτηνη

Από την Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Ροδόπης, το Σύλλογο Γυναικών Ν. Ροδόπης (μέλος της ΟΓΕ) και τη Γραμματεία Ροδόπης του ΜΑΣ

Με μια δυναμική πορεία ειρήνης ξεκίνησε στην Κομοτηνή την Κυριακή 29 Μαΐου η εβδομάδα αντιμπεριαλιστικής – φιλειρηνικής δράσης την οποία οργανώνουν η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Ροδόπης, ο Σύλλογος Γυναικών Ν.Ροδόπης (μέλος της ΟΓΕ) και η Γραμματεία Ροδόπης του ΜΑΣ.
 
Η πορεία ξεκίνησε λίγο πριν το μεσημέρι της Κυριακής από το στρατόπεδο Παράσχου, ένα στρατόπεδο με ιδιαίτερο συμβολισμό μιας και από αυτό έχουν αναχωρήσει στο παρελθόν Έλληνες φαντάροι για να λάβουν μέρος στην ειρηνευτική δύναμη του Κοσσόβου.
 
Οι φιλειρηνιστές θεωρούν ότι η επιδίωξη της μόνιμης εγκαθίδρυσής της ειρήνης αποτελεί κορυφαία εκδήλωση ανθρωπισμού, αλλά και προϋπόθεση για μια ασφαλή κοινωνία, της προόδου, της ευημερίας και της δημιουργίας προς όφελος του λαού. Στέκονται δε στις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων μηνών στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο, οι οποίες θεωρούν πως δείχνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, αλλά και της Ρωσίας, οι οποίοι μάχονται για την επαναχάραξη του χάρτη εκμετάλλευσης των ενεργειακών και πλουτοπαραγωγικών πηγών και για τη δημιουργία νέων δρόμων μεταφοράς και διανομής τους.
 
«Σε αυτό το παιχνίδι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, η Ελλάδα με ευθύνη των κυβερνήσεων της διαχρονικά, συμμετέχει ενεργά χωρίς κανένα όφελος για το λαό», τονίζουν, για αυτό και απαιτούν «να μην υπάρχει καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με κανένα Έλληνα στρατιωτικό σε αποστολές έξω από τα σύνορα της χώρας, να φύγει η ΝΑΤΟική δύναμη από το Αιγαίο, οι βάσεις από την Ελλάδα, να αποδεσμευτεί η χώρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αλλά και να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που γεννούν προσφυγιά, φτώχεια και δυστυχία».
 
Η πορεία, στην κεφαλή της οποίας βρισκόταν ένα πανό με το σύνθημα «Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο» γραμμένο και στην τούρκικη γλώσσα, ακολούθησε διαδρομή 3,5 περίπου χλμ, μέσα από τις γειτονιές της πόλης, με τους φιλειρηνιστές να φωνάζουν αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και κατέληξε στην κεντρική πλατεία της πόλης.
 
Να θυμίσουμε ότι η εβδομάδα αντιιμπεριαλιστικής δράσης συνεχίζεται την Τετάρτη 1 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία, όπου θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας από τις 7 μ.μ. για το Προσφυγικό και θα προβληθεί σχετικό βίντεο στις 9 μ.μ., ενώ το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 9 μ.μ. στην αίθουσα της Πολιτιστικής Κίνησης θα παρουσιαστεί το έργο του Μπέρτολτ Μπρέχτ «Τα όπλα της Κυρά – Καράρ» από τη Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Ν. Ροδόπης (ΟΓΕ) με την είσοδο να είναι ελεύθερη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.