Ποντιακες γευσεις και μεθυστικα αρωματα δια χειρος της σεφ Ελενης Βασιλειαδου

Στην εκδήλωση γευσιγνωσίας που διοργάνωσε το Παραδοσιακό Παντοπωλείο «Κουρουκεχαγιά»

Με αρώματα που ξύπνησαν μνήμες από τις χαμένες πατρίδες γέμισε το μεσημέρι του Σαββάτου η γειτονιά του Γενί Τζαμί, στο κέντρο της πόλης μας.
 
Πηγή των υπέροχων αυτών αρωμάτων το Παραδοσιακό Παντοπωλείο «Κουρουκεχαγιά», στην οδό Βασιλέως Παύλου 10, όπου εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων οργάνωσε μία εκδήλωση γευσιγνωσίας, με ζωντανή επίδειξη μαγειρικής από την σεφ Ελένη Βασιλειάδου – Κυριακίδου, με βάση την ποντιακή κουζίνα.
 
Ευρυστόν με πέστο και σάλτσα από πιπεριά φλωρίνης και μελιτζάνα, κορκότο, περέκια, μακαρίνια, συρόν και πολλά άλλα μαγειρεύτηκαν live στην υπαίθρια κουζίνα που είχε στηθεί ειδικά για τον σκοπό, με την κ. Βασιλειάδου να εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια τα βήματα που πρέπει κάποιος να ακολουθήσει και μοιράζοντας επίσης μικρά πλην όμως σημαντικά για το επιτυχημένο αποτέλεσμα «μυστικά μαγειρικής».
 
Η κ. Βασιλειάδου, με την πολύτιμη βοήθεια της κ.Ανθούλας Κακαρέλη, ανέδειξε στο έπακρο τα εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα «Βερμίου Γης», τα αλλαντικά «Βόρειος Ελλάς» και τις χειροποίητες σάλατες «Εν αφθονία» που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή των παραπάνω ποντιακών συνταγών, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά την ανωτερότητα των ποιοτικών προϊόντων, γεγονός που διαφάνηκε και από την αποδοχή του κόσμου που δοκίμασε όλες τις δημιουργίες της.
 
Να σημειωθεί τέλος πως η εν λόγω εκδήλωση ήταν η πρώτη μίας σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνει το Παραδοσιακό Παντοπωλείο «Κουρουκεχαγιάς» για την ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων του τόπου μας και όχι μόνο. Για τις επόμενες εκδηλώσεις θα ενημερωθείτε και μέσα από τον «ΠτΘ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.