Πολυπολιτισμικη μουσικη βραδια

Μουσικά ακούσματα των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, της Ελλάδας και του Πόντου, με συμμετοχή νεολαίας από την περιοχή της Θράκης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι συμπολίτες μας στην πολυπολιτισμική μουσική βραδιά που διοργανώθηκε από την Ομάδα Νεολαίας της Ένωσης Παλιννοστούντων Θράκης, τους «πολυπολιτισμικούς πολίτες της Ευρώπης», στα πλαίσια του προγράμματος «Νεολαία».

Ποντιακά, ελληνικά, αρμένικα, ρωσικά, ουκρανικά και γεωργιανά τραγούδια που πλαισίωσαν τη μουσική βραδιά «μίλησαν» για άλλη μια φορά για την πολυπολιτισμικότητα της περιοχής μας και την συνύπαρξη διάφορων πολιτισμικών ομάδων σ’ αυτήν. Αυτό αποδείχτηκε και μέσα απ’ το χορό που δεν άφησε κανέναν αδιάφορο.

Στο πλούσιο πρόγραμμα της βραδιάς συμμετείχαν μουσικοί από την Κομοτηνή, τις Σάπες και το Θρυλόριο, όπως και η Δημοτική Σχολή Χορού του Δήμου Σαπών με τον υπεύθυνο τον Μιχάλη Βασιλειάδη και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ποντιακής Νεολαίας Ν. Ροδόπης «Η Τραπεζούντα».

Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων ο νομάρχης Ροδόπης κ. Άρης Γιαννακίδης, οι αντιδήμαρχοι Κομοτηνής κ. Γιώργος Μανανάς και κ. Βασίλης Κυπριανίδης, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος, εκπρόσωπος παλιννοστούντων κ. Αντρέας Μουσκωϊδης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Παλιννοστούντων Θράκης με τον πρόεδρό της κ. Λευτέρη Καρελιάδη, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» και μέλος Δ.Σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Χρύσα Μαυρίδου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Σαπών «Η Μάνα Ελλάδα» κ. Γκουράμ Αϊντινίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντιακής Νεολαίας Ν. Ροδόπης «Η Τραπεζούντα» κ. Γιάννης Νικολαϊδης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Κομοτηνής κ. Στέλιος Νικολάου.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.