Πολυδυναμο Περιφερειακο Ιατρειο στον Κεχρο

Μία κατάσταση 20 και πλέον ετών φαίνεται να επιλύεται για τους κατοίκους των γύρω περιοχών της κοινότητας Κέχρου. Το πρόβλημα της ιατρικής περίθαλψης, που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι κυρίως τους μήνες της χειμερινής περιόδου, αναγκαζόμενοι να μετακινηθούν αρκετά χιλιόμετρα μέχρι το Κέντρο Υγείας Σαπών έλαβε τέλος.

Μετά από κινήσεις των κατοίκων σε αρμόδιους φορείς ζητώντας την δημιουργία Ιατρείου στην κοινότητα του Κέχρου, το σημαντικό αυτό ζήτημα έχει μπει στην τελική του ευθεία. Η ΔΥ.ΠΕ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης χαρακτήρισε το περιφερειακό ιατρείο Κέχρου ως πολυδύναμο, γεγονός που είχε σαν επακόλουθο την ενίσχυσή του με ιατρούς του ΕΣΥ των ειδικοτήτων παθολογίας, παιδιατρικής καθώς μαίας, ιατρικών εργαστηρίων, ραδιολογίας ακτινολογίας και δύο αδελφών νοσοκόμων.

Ο διοικητής του Σισμανόγλειου νοσοκομείου Κομοτηνής, Ιωάννης Καβαρατζής
ανέφερε σχετικά με το θέμα ότι «ήταν μία προεκλογική υπόσχεση του πρωθυπουργού της χώρας, η οποία σήμερα γίνεται πράξη, το περιφερειακό ιατρείο του Κέχρου να χαρακτηρισθεί ως πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο. Αυτό σημαίνει ότι αυξάνονται οι θέσεις εργασίας και στο επόμενο διάστημα θα δούμε και για ακτινολογικό μηχάνημα. Επίσης προτεραιότητά μας είναι να μετατρέψουμε με τον ίδιο αριθμό θέσεων και το περιφερειακό ιατρείο Ξυλαγανής για να γίνει κι αυτό πολυδύναμο και νομίζω ότι καλύπτεται έτσι ο υγειονομικό χάρτης της Ροδόπης».

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Κέχρου Χαβούζ Χοτζά Αμπτουλκαδήρ
ευχαριστημένος απ’ την όλη εξέλιξη του θέματος αναγνώρισε την προσπάθεια που κατέβαλαν οι φορείς της περιοχής. «Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό Υγείας, τον βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και τον υφυπουργό Εξωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, γιατί κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες για να επιτευχθεί ο στόχος. Ήταν μεγάλη ανάγκη να γίνει και να εγκριθούν οι θέσεις αυτές, ώστε να βοηθηθεί ο κόσμος ουσιαστικά και αποτελεσματικά. Η κατάσταση των περιοχών αυτών είναι πάρα πολύ δύσκολη, ειδικά την χειμερινή περίοδο. Για να κατέβει κάποιος είναι πάρα πολύ δύσκολο, χάνοντας ζωές έτσι, ειδικά έγκυες γυναίκες».

Νίκος Αρβανιτίδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.