Πολυ υψηλο το κοστος για δημιουργια κυνοκομειου στο Δημο Μαρωνειας Σαπων

Πρόγραμμα για στειρώσεις κόστους 14.000 ευρώ εφαρμόζει ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών

Την αδυναμία του Δήμου Μαρωνείας Σαπών να δημιουργήσει μια δομή κυνοκομείου λόγω του υψηλού κόστους κατασκευής αλλά και στελέχωσής του τόνισε ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις Σάπες.
 
Αφορμή για τη συζήτηση αποτέλεσε ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Αλληλεγγύη, Ανάπτυξη, Ανανέωση» κ. Ντίνου Χαριτόπουλου, για το αν ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών έχει καταθέσει κάποια πρόταση για χρηματοδότηση λειτουργίας καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς μέσω του προγράμματος που τρέχει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.
 
Ο κ. Σταυρίδης σημείωσε πως η χρηματοδότηση που διατίθετο με την συγκεκριμένη ΚΥΑ «Καθορισμός των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χρηματοδότησης Δήμων και Συνδέσμων Δήμων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους και έγκριση των σχετικών πιστώσεων έτους 2016» αφορούσε μόνο ενίσχυση υφιστάμενων υποδομών, και από τη στιγμή που δεν υφίσταται κάποια στο Δήμο, δεν μπορούν να ζητήσουν χρηματοδότηση.
 
Και δύσκολα θα υπάρξει λειτουργία καταφυγίου στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με τον κ. Σταυρίδη, μιας και το κόστος κατασκευής ενός είναι πάρα πολύ υψηλό, και ανέρχεται σε πάνω από 300.000 ευρώ, ποσό το οποίο είναι αδύνατο να χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου Μαρωνείας Σαπών. Έτσι ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών θα συνεχίσει να τρέχει το πρόγραμμα το οποίο έχει ξεκινήσει για τις στειρώσεις, κόστους 14.000 ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.