Πολος ελξης το «Χωριο του Αη Βασιλη» στις Σαπες

Λαμπερά εγκαίνια με «ρεκόρ» επισκεψιμότητας από Σάπες και Κομοτηνή

Προηγήθηκε της Κομοτηνής, ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών, ο οποίος σήμανε την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεών του την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου.
 
Ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου που στήθηκε εντός του «Χωριού του Άη Βασίλης» που άνοιξε τις πόρτες του την περασμένη Παρασκευή, παρουσία πολυπληθούς κοινού και με την βοήθεια συλλόγων, φορέων της περιοχής αλλά και υπαλλήλων του Δήμου που έδωσαν σάρκα και οστά στην διοργάνωση.


 
Η φετινή εναρκτήρια εκδήλωση χαρακτηρίστηκε ως η πλέον επιτυχημένη των τελευταίων ετών, τόσο από την άποψη των παρευρισκομένων όσο και από πλευράς περιεχομένου που ήταν πλούσιο και πρωτότυπο. Όπως το «Ταχυδρομείο του Άη Βασίλη» που λειτούργησε φέτος για πρώτη φορά, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να στείλουν το γράμμα τους στον αγαπημένο τους Άγιο και έπειτα να τον επισκέπτονται στο σπίτι του, για να παραλάβουν το δωράκι τους.
 
Τα παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων ακούστηκαν δια στόματος των μελών των Συλλόγων  Ποντίων «Τα Κασσιτερά», Γυναικών Σαπών και Αρσακείου, ενώ η Φιλαρμονική παρουσίασε χριστουγεννιάτικά τραγούδια.


 
Υπό τους ήχους αυτούς, οι επισκέπτες του χωριού είχαν την ευκαιρία να γευτούν ζεστή σοκολάτα, «μικίκια» που τηγανίζονταν εκείνη την ώρα, ζεστό κρασί και σαλέπι, ενώ λίγο αργότερα έσυραν τον χορό ακολουθώντας και το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου ΔΡΩ που ξέφυγε των παραδόσεων και παρουσίασαν χορευτικά ζούμπα.
 
Η βραδιά έκλεισε με κλόουν, ξυλοπόδαρους, ξωτικά που ζωγράφιζαν παιδικά πρόσωπα και πολλές πολλές εκπλήξεις, που αποτύπωσαν ανεξίτηλα τη συγκεκριμένη βραδιά στο μυαλό των μικρότερων και μεγαλύτερων επισκεπτών.
 
Στο χώρο, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ.Μπάμπης Τσάτσας και Οσμάν Σεντάτ, Γιώργος Αντωνιάδης και Κική Πατσάρα, ο τέως Πρόεδρος του ΔΣ κ. Μάνθος Μπαξεβάνης, ο Πρόεδρος της ΤΚ Σαπών κ. Νίκος Κοκκίνης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και φυσικά πολύς κόσμος από τις Σάπες αλλά και για πρώτη φορά από την Κομοτηνή.


 
Στην επιτυχία της διοργάνωσης, πέραν του Δήμου, συνέδραμαν τα μέγιστα οι :

  • Σύλλογος Γυναικών Σαπών
  • Σύλλογος Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά»
  • Σύλλογος Πολιτισμού και Ανάπτυξης Σαπών «ΔΡΩ»
  • Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αρσακείου «Το Ευθύμιο» (Θμύκιο)
  • Ενωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Σαπών
  • Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών 
  • Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μαρώνειας Σαπών
  • Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Σαπών -Παράρτημα Παιδικών Χωριών Σαπών SOS
  • Χορευτική Ομάδα Ιερού Ναού Αγίων Κωννου και Ελένης Σαπών

Η συνέχεια των εορταστικών εκδηλώσεων θα δοθεί την Πέμπτη 13 Δεκέμβρη ,στις 5μμμ στην πλατεία της Ξυλαγανής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.