Πολλα χαμογελα χαρισαν το Ωδειο Μ. Συκακη και το Βιβλιοχαρτοπωλειο Βαφειαδης

Δεκάδες παιχνίδια συγκεντρώθηκαν μέσω της δράσης «Χάρισε ένα Παιχνίδι, Χάρισε ένα Χαμόγελο» - Δόθηκαν στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής για να μοιραστούν σε παιδιά

Παιχνίδια που συγκέντρωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα στο πλαίσιο της δράσης «Χάρισε ένα Παιχνίδι, Χάρισε ένα Χαμόγελο» του προγράμματος «Στους Ρυθμούς Της Ψυχής» παρέδωσαν τα μέλη του Ωδείου Μ. Συκάκη στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία να αναδειχθεί η έμφυτη αλληλεγγύη των συνανθρώπων μας, ξεκινώντας από τα μέλη του Ωδείου αλλά και επεκτεινόμενο σε όλη την κοινωνία της Κομοτηνής.

Άλλωστε στα δύο μόλις χρόνια που πραγματοποιείται αυτό το πρόγραμμα το Ωδείο, με την πολύτιμη βοήθεια του Βιβλιοχαρτοπωλείου Βαφειάδης, έχει συγκεντρώσει μεγάλες ποσότητες τόσο παιχνιδιών, όσο και βιβλίων που έχουν δοθεί μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας σε οικογένειες τα παιδιά των οποίων τα έχουν ανάγκη.
 
 

Χριστίνα Συκάκη «Θέλουμε να δώσουμε στους συνανθρώπους μας αυτά που χρειάζονται και τα οποία έχουν δυστυχώς γίνει πολυτέλεια» 

«Το πρόγραμμα αποτελεί μια ανθρωπιστική προσπάθεια με σκοπό να δώσουμε στους συνανθρώπους μας αυτά που χρειάζονται και τα οποία έχουν δυστυχώς γίνει πολυτέλεια», σημείωσε η διευθύντρια του Ωδείου κ. Χριστίνα Συκάκη, τονίζοντας πως η έκκληση αρχικά έγινε προς τα μέλη του ωδείου, όμως απευθύνεται και προς όλους τους συμπολίτες μας.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση παιχνιδιών αποτελούσε τη δεύτερη δράση του Ωδείου στο πλαίσιο του προγράμματος,  η οποία μάλιστα καθυστέρησε να ολοκληρωθεί μιας και η πρώτη τους δράση, που ήταν συγκέντρωση βιβλίων και πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό έτος 2014-2015, ήταν τόσο επιτυχημένη που η συγκέντρωσή των βιβλίων συνεχίστηκε και μετά το πέρας της, για αυτό και έδωσαν στη δεύτερη δράση ένα τρίμηνο παράτασης πριν την παράδοση των παιχνιδιών.
 
 

Βασίλης Βαφειάδης «Είναι πολύ σημαντικό όταν οι πολίτες μιας πόλης στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις, ώστε αυτές να έχουν τη δύναμη να προσφέρουν πίσω στην πόλη μας» 

«Ό,τι έχει να κάνει με φιλανθρωπικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, πολιτισμικό συμφέρον για τον τόπο μας η επιχείρησή μας είναι αρωγός όλα αυτά τα χρόνια» σημείωσε ο  υπεύθυνος του Βιβλιοπωλείου Βαφειάδης κ. Βασίλης Βαφειάδης, τονίζοντας πως συγκέντρωσαν πολλά παιχνίδια κυρίως για τα μικρότερα παιδιά, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν κάποιο καινούριο.
 
«Είναι πολύ σημαντικό όταν οι πολίτες μιας πόλης στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις, ώστε αυτές να έχουν τη δύναμη να προσφέρουν πίσω στην πόλη μας»  υπογράμμισε ο κ. Βαφειάδης σημειώνοντας πως ανταποδίδουν αυτή την αγάπη και την εμπιστοσύνη.
 
 

Νίκος Σωτηρακόπουλος «Η πράξη αυτή είναι πολύ σημαντική γιατί δίνεται η δυνατότητα σε οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να δώσουν παιχνίδια στα παιδιά τους» 

Διπλά ευχαριστημένος δήλωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, τόσο για τη βοήθεια που δίνεται στον Δήμο Κομοτηνής σε συμπολίτες μας όσο και γιατί νέοι επαγγελματίες έχουν διαφορετική νοοτροπία από τους παλιότερους πραγματοποιώντας πράξεις αλληλεγγύης.
 
«Βλέπετε ότι τα νέα παιδιά, που ανέλαβαν τις επιχειρήσεις των γονιών τους, έχουν μια διαφορετική νοοτροπία, πραγματοποιώντας πράξεις αλληλεγγύης» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σωτηρακόπουλος, ευχαριστώντας τους.
 
Ο Δήμος Κομοτηνής και η κοινωνική υπηρεσία γνωρίζει τα προβλήματα, τόνισε, και μέσω του ενδελεχούς ελέγχου γνωρίζουν τις οικογένειες που έχουν ανάγκη για αυτό και θα διατεθούν σε παιδιά αυτών των οικογενειών με την ευκαιρία των εορτών.
 
«Η πράξη αυτή είναι πολύ σημαντική γιατί δίνεται η δυνατότητα σε οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να δώσουν παιχνίδια στα παιδιά τους» σημείωσε, εκφράζοντας την ελπίδα πως αυτό το παράδειγμα θα αποτελέσει έναυσμα και για άλλους συμπολίτες μας να ανταποκριθούν ανάλογα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.