Πωλητηριο στο εργοστασιο της ΕΒΖ στην Ξανθη

Μαζί με άλλα 5 ακίνητα της εταιρείας που θα βγουν προς πώληση από την Πειραιώς Real Estate

Στον διαγωνισμό πώλησης έξι ακινήτων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης φέρεται να προσανατολίζεται η Πειραιώς Real Estate, στο πλαίσιο της εξυγίανσης της εταιρείας. Το εργοστάσιο της Ξάνθης, συμπεριλαμβανομένου του μηχανολογικού εξοπλισμού, αναμένεται να βγει προς πώλησης έναντι τουλάχιστον 7,8 εκατ. ευρώ.
 
Πρόκειται για οικόπεδο 691,4 στρεμμάτων στην περιοχή Πετροχωρίου, όπου υπάρχουν κτίσματα συνολικού εμβαδού 51,2 στρεμμάτων –τα 44 στρέμματα είναι χώροι παραγωγής και τα 7,1 στρέμματα αποθήκες και χώροι γραφείων.
 
Τα υπόλοιπα ακίνητα που θα βγουν προς πώληση είναι:
 
• Το εργοστάσιο της Λάρισας, έναντι τουλάχιστον 8 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για οικόπεδο 381,7 στρεμμάτων στην περιοχή του Συκουρίου, επί του οποίου υπάρχουν κτίσματα συνολικού εμβαδού 27 στρεμμάτων –τα 12,1 στρέμματα αφορούν παραγωγικούς χώρους και τα 14,9 στρέμματα αποθήκες και χώρους γραφείων.
 
• Ακίνητο στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, που διατίθεται με ελάχιστη τιμή τα 3 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για οικόπεδο 83,5 στρεμμάτων, στο οποίο υπάρχουν κτιριακές εγκαταστάσεις 1702 τετρ. μέτρων.
 
• Ημιτελές ακίνητο οκτώ ορόφων και δύο υπογείων, στην οδό Κουντουριώτη 9, στη Θεσσαλονίκη, απέναντι ακριβώς από το λιμάνι, έναντι τουλάχιστον 2,9 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο διαθέτει κύριους χώρους 4.846,54 τετρ. μέτρων, βοηθητικούς χώρους 564,70 και δύο υπόγεια που χρησιμεύουν και ως πάρκινγκ 1131,74 και 1010 τετρ. μέτρων αντιστοίχως.
 
• Διαμέρισμα 3ου ορόφου, εμβαδού 123,55 τετρ. μέτρων, στην οδό Σκουφά 52, στο Κολωνάκι, στο κέντρο της Αθήνας. Η ελάχιστη τιμή ορίζεται στις 260.00 ευρώ.
 
• Χώροι γραφείων στην οδό Μητροπόλεως 34 γωνία με την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, όπου σήμερα στεγάζεται η διοίκηση της εταιρίας. Πρόκειται για τον 5ο και τον 6ο όροφο, εμβαδού 761,82 και 659,44 τετρ. μέτρων αντιστοίχως. Η ελάχιστη τιμή καθορίζεται στα 2,73 εκατ. ευρώ.
 
Ως ελάχιστη τιμή για την πώληση των εν λόγω ακινήτων ορίζεται το τίμημα που έχουν προσδιορίσει οι ανεξάρτητοι εκτιμητές και βάσει της διαδικασίας, οι δύο πρώτοι πλειοδότες θα έχουν στη διάθεσή τους επιπλέον μια εβδομάδα, ώστε να βελτιώσουν τις προσφορές τους.
 
Σε περίπτωση που δεν προκύψει ενδιαφέρον για τα εκποιούμενα ακίνητα, αυτά θα περιέλθουν στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Πειραιώς.
 
Σύντομα αναμένεται να προχωρήσει και ο διαγωνισμός για την πώληση των σερβικών θυγατρικών της ΕΒΖ, οι οποίες ήταν και παραμένουν κερδοφόρες και αναμένεται να συγκεντρώσουν σημαντικό ενδιαφέρον. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.