Πολιτικη απομονωση των συμβουλων που εκλεχτηκαν με την Πατριωτικη Αυγη ζητα ο Κ. Κατσιμιγας

Παρά τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης των δύο συμβούλων από την παράταξη

«Η Πατριωτική Αυγή, μια παράταξη που στηρίχθηκε από τη Χρυσή Αυγή, εν δυνάμει συνεχίζει να υπάρχει»

Φόρμουλα ώστε να απομονωθούν πολιτικά οι πρώην, πλέον σύμβουλοι της Πατριωτικής Αυγής, της παράταξης που υποστηρίχθηκε από την Χρυσή Αυγή στις Περιφερειακές εκλογές, θεωρεί πως θα πρέπει να βρεθεί, από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» κ. Κώστας Κατσιμίγας.

Το θέμα συζητήθηκε στην συνεδρίαση, με τηλεδιάσκεψη, της Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, με αφορμή ψήφισμα που εισήγαγε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Κατσιμίγα, επαινούσε τη δικαιοσύνη για το θέμα της Χρυσής Αυγής, και ζητούσε ουσιαστικά την παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών για να κινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να αποπεμφθούν από το συμβούλιο οι σύμβουλοι της παράταξης της Πατριωτικής Αυγής.

Ταυτόχρονα όμως ανακοινώθηκε πως έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, οπότε εκ των πραγμάτων, δεν ανήκουν στην παράταξη. Όμως αυτή η παράταξη, συνεχίζει να υπάρχει, όσο και αν θέλουν οι σύμβουλοι να αποστασιοποιηθούν από αυτή.

«Η Πατριωτική Αυγή, μια παράταξη που στηρίχθηκε από τη Χρυσή Αυγή, εν δυνάμει συνεχίζει να υπάρχει, γιατί αυτοί οι δυο σύμβουλοι που ανεξαρτητοποιήθηκαν, αν παραιτηθούν ή χάσουν την ιδιότητα του συμβούλου, θα αναπληρωθούν από τους επιλαχόντες της παράταξης» ανέφερε.

Αυτό σημαίνει πως συνεχίζει να υπάρχει εν δυνάμει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για αυτό και ο κ. Κατσιμίγας τονίζει πως αν είναι ειλικρινής η πρόθεση απομόνωσης όσων εκλέχτηκαν με τα παρακλάδια της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος για την πολιτική τους απομόνωση, δηλαδή να μην λαμβάνονται υπόψη οι θέσεις που ψηφίζουν, και να μην στηρίζουν δηλαδή αποφάσεις της όποιας πλειοψηφίας.

«Το είδαμε να γίνεται σε πολλές περιστάσεις, οι σύμβουλοι της Πατριωτικής Αυγής να συντάσσονται με την διοικούσα παράταξη» σημείωσε χαρακτηριστικά. Έχοντας λοιπόν πολλά ζητήματα πολιτικού χαρακτήρα, θεωρεί πως θα πρέπει να δοθεί μια δεύτερη ματιά σε αυτά.

Αυτό σκόπευε να κάνει την Παρασκευή μια διαπαραταξιακή επιτροπή νομικών, που συνεδρίασε με θέμα το ψήφισμα αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι με την παράταξη και τα μέλη της, με τον κ. Κατσιμίγα να εκφράζει την ελπίδα πως θα προσεγγίσουν το θέμα στη σωστή του διάσταση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.