Πωληση εποχικων ειδων απο ολα τα καταστηματα που εχουν τη δυνατοτητα θελουν οι επαγγελματιες της Κομοτηνης

Αθέμιτο ανταγωνισμό βλέπουν στη διάθεση εποχιακών χριστουγεννιάτικων ειδών και από τα σουπερμάρκετ

Κανένα αμιγώς εποχιακό κατάστημα δεν αναμένεται να λειτουργήσει στην Κομοτηνή

Αντίθετοι με την απόφαση να λειτουργήσουν μόνο τα καταστήματα με αμιγώς εποχιακά είδηείναι οι καταστηματάρχες της Κομοτηνής, μιας και αυτό ουσιαστικά θα αποδειχθεί υπέρ των σουπερμάρκετ, ιδιαίτερα σε περιοχές σαν την δική μας, που δεν αναμένεται να λειτουργήσει φέτος κατάστημα με αμιγώς χριστουγεννιάτικα είδη.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης έδωσε το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, καθώς και για την πώλησή τους από τα σούπερ μάρκετ από την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Όπως σημείωσε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κική Κωνσταντινίδου, στην πόλη μας δεν υπάρχει κάποιο κατάστημα λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, και ουσιαστικά αυτό αφήνει το πεδίο ελεύθερο μόνο στα σουπερμάρκετ, που φαίνεται να είχαν ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες ακόμα πριν την ανακοίνωση του Υπουργείου.

Την ίδια ώρα υπάρχουν πολλά καταστήματα, και στην πόλη μας, που έχουν την πώληση αυτών των ειδών ανάμεσα στους ΚΑΔ τους, από καταστήματα δώρων, σε Βιβλιοπωλεία, ακόμα και καταστήματα ηλεκτρικών ειδών, που έχουν προμηθευτεί προϊόντα ενόψει των εορτών, όμως δεν θα τους επιτραπεί να ανοίξουν, έστω και μόνο για την πώληση αυτών των ειδών.

«Μένουν όλα αυτά τα μαγαζιά κλειστά, για αυτό και το κοινό της Κομοτηνής θα στραφεί μοιραία στα σουπερμάρκετ» ανέφερε η κ. Κωνσταντινίδου.

Ακόμα ένα ζήτημα βέβαια ήταν ότι τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, οι αναφορές στα καταστήματα εποχικών ειδών ήταν ως ένα βαθμό εικασίες μιας και δεν είχε δημοσιευτεί το ΦΕΚ για την λειτουργία των καταστημάτων, και η μόνη βάση για την όλη συζήτηση ήταν οι δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Πάντως τόσο οι εμπορικοί σύλλογοι μόνοι τους, όσο και οι Ομοσπονδίες τους, πιέζουν ώστε να αλλάξει αυτή η απόφαση, και ή να συμπεριλάβει τα καταστήματα που έχουν τον ΚΑΔ για τα συγκεκριμένα είδη, έστω και ως δευτερεύον, είτε να μην επιτραπεί η πώληση από τα σουπερμάρκετ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.