ΠΟΛΗ-τικη Ανατροπη: Με λουλουδια ανα χειρας και 63 υποψηφιους δημοτικους συμβουλους

Κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο η υποψηφιότητα του συνδυασμού - Ψήφο κατά συνείδηση στα τοπικά συμβούλια

Από 63 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους απαρτίζεται ο φάκελος υποψηφιοτήτων που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Ροδόπης το απόγευμα της Κυριακής η επικεφαλής της ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής κ. Ελένη Λαφτσή.

Η υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής, η οποία συνοδευόταν στο Πρωτοδικείο, από αρκετούς εκ των υποψηφίων του συνδυασμού, μετά την κατάθεση έκανε λόγο για ένα ψηφοδέλτιο στελεχωμένο από καταξιωμένους συμπολίτες στην επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα του τόπου. Ένα ψηφοδέλτιο που περιλαμβάνει ένα ευρύ πολιτικό φάσμα ανθρώπων που αναγνωρίζει την πολυπολιτισμικότητα και την γυναικεία χειραφέτηση.

Σύμφωνα με την ίδια πρόκειται για μια νέα ομάδα ανθρώπων χωρίς κατεστημένες αντιλήψεις, που έδειξαν σε όλη τη διαδρομή τους ότι διαθέτουν την ικανότητα, την εμπειρία αλλά και τη θέληση να αναλάβουν ευθύνες για τη νέα διοίκηση στο Δήμο Κομοτηνής.

Παράλληλα η κ. Λαφτσή αιτιολόγησε την απόφαση να μην κατατεθούν υποψήφιοι για τα τοπικά συμβούλια, επικαλούμενη το «πνεύμα» του νέου θεσμικού πλαισίου του «Κλεισθένη», υποστηρίζοντας πως με αυτό τον τρόπο η δημοτική παράταξη αφήνει χώρο στις μικρές τοπικές κοινωνίες να κάνουν τις δικές τους επιλογές στα τοπικά συμβούλια χωρίς τους παραταξιακούς καταναγκασμούς ενώ έστεψε τα βέλη στις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις επισημαίνοντας πως εκείνοι που αντιτάχθηκαν στη νέα πραγματικότητα θέλουν τα Τοπικά Συμβούλια ως μηχανισμούς χειραγώγησης και πελατειακών εξαρτήσεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.