«Πωλειται Πατρις» στην Καρυδια

Με το έργο της Χρύσας Ιωαννίδου άνοιξε το τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυδιάς

Με την θεατρική παράσταση «Πωλείται Πατρίς» άνοιξε την Πέμπτη 3 Αυγούστου το τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυδιάς.
 

Η παράστασή πραγματοποιήθηκε στον χώρο του συλλόγου, όπου στήθηκε η σκηνή του έργου που συνέθεσε και σκηνοθέτησε η Χρύσα Ιωαννίδου, η οποία έπαιξε σε αυτή μαζί με τον Αγησίλαο Βεσεξίδη.
 
Η παράσταση αυτή, που έκανε το ντεμπούτο της την Πέμπτη όμως θα ανέβει ξανά και στην Κομοτηνή και αλλού, σατιρίζει τον Έλληνα μεσοαστό, τους λόγους που είναι όπως είναι και γιατί ίσως εν τέλει, να έχει και αυτός μερίδιο για το ότι είναι όπως είναι.


 
Το έργο, να σημειωθεί, αποτελεί πραγματικά τοπική παραγωγή, μιας και τόσο η κ. Ιωαννίδου όσο και ο κ. Βεσεξίδης, που έκανε το ντεμπούτο του στη σκηνή, κατάγονται από την Καρυδιά, και έτσι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν κάτι μαζί, στους συντοπίτες τους,


 
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την Παρασκευή 4 Αυγούστου με Παραδοσιακή βραδιά με συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Γρατινής «Ο Γρατίνος», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Μέσης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτων Κομοτηνής και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρυδιάς και Φίλων.


 
Με τους μουσικούς Γκουμή Γιάννη στη γκάιντα, το καβάλι, και τη φωνή, Ζήση Βαλαντη στο νταούλι, Καρακατσιάνη Θάνο στο ακορντεόν και Μαύρο Γιάννη στο κλαρίνο.
 
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται το Σάββατο 5 Αυγούστου με λαϊκό – παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα «Ορφέας».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.