Ποιος εχει την ευθυνη για τον αποχιονισμο των πεζοδρομιων;

Η απάντηση του δημάρχου Κομοτηνής, Γ. Πετρίδη

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας δεκάδες κάτοικοι και καταστηματάρχες στο κέντρο και στις γειτονιές της Κομοτηνής επιχείρησαν με διάφορα μέσα να απομακρύνουν το χιόνι και τον πάγο από τις εισόδους των σπιτιών και των επιχειρήσεών τους. Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριζαν ότι για το έργο της απομάκρυνσης του συσσωρευμένου χιονιού από τα πεζοδρόμια θα έπρεπε να επιχειρούν οι δημοτικές υπηρεσίες.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης, υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο έργο δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του δήμου. Συγκεκριμένα, ο κ. Πετρίδης συνεχάρη και ευχαρίστησε όσους συμπολίτες μας που έσπευσαν να καθαρίσουν τους χώρους μπροστά από τα μαγαζιά και τα σπίτια τους, παρατηρώντας ότι «ούτως ή άλλως δεν είναι υποχρέωση του δήμου αυτό, αλλά είναι υποχρέωση των πολιτών». Με την ευκαιρία δε, παρότρυνε τους υπόλοιπους συνδημότες μας να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο παράδειγμα να καθαρίσουν τους χώρους των πεζοδρομίων, που είναι καλυμμένοι από χιόνι.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανάρτηση με τον αναλυτικότερο απολογισμό εκ μέρους του δημάρχου Κομοτηνής αναφορικά με τις ενέργειες, που έκανε ο δημοτικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση του χιονιά, και με τα αποτελέσματα, που είχε μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας η όλη κινητοποίηση. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.