Ποιο πεζοδρομιο; Ποιος ποδηλατοδρομος;

Από το συγκεκριμένο σημείο είθισται να περνούν οι πεζοί, οι ποδηλάτες, τα άτομα με αναπηρία, οι μαμάδες με τα καρότσια… Συνήθως… αλλά όχι πάντα!
 
Γιατί όλο και θα βρεθεί ένας «βιαστικός» οδηγός που θα «καβαλήσει» με το όχημά του το πεζοδρόμιο και τον ποδηλατόδρομο, όπου υπάρχει, και θα παραπέμψει τους υπόλοιπους χρήστες του… στο οδόστρωμα.
 
Κάτι τέτοιο συνέβη και τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης στην οδό Δημοκρίτου, λίγο πιο κάτω από το «Αλάβαστρον». Η… ατυχία για τους διερχόμενους πεζούς και ποδηλάτες δεν ήταν μόνο ότι συνάντησαν ένα τέτοιο εμπόδιο στο διάβα τους, αλλά επιπροσθέτως ότι επρόκειτο για ένα ογκώδες βαν που δεν τους άφηνε περιθώρια ελιγμού μέσα στα όρια του πεζοδρομίου. Έτσι, δυο πεζοί αρχικά, μία μητέρα με καροτσάκι στη συνέχεια, ένας ποδηλάτης, άλλοι δύο ποδηλάτες, άλλος πεζός, κι άλλος πεζός, κι άλλος… αναγκάζονταν να κατέβουν στο δρόμο για να συνεχίσουν την πορεία τους, με ό,τι κινδύνους αυτό εγκυμονεί για πιθανή πρόκληση ατυχήματος.
 
Όπως είναι φυσικό, το προκλητικό αυτό παρκάρισμα προκάλεσε τη δυσφορία αρκετών διερχόμενων, εκ των οποίων άλλοι σταματούσαν για λίγο προσπαθώντας να καταλάβουν αν τυχόν ο οδηγός του βαν βρισκόταν σε κάποιο παρακείμενο κατάστημα, άλλοι φωτογράφιζαν το όχημα, ενώ κάποιοι δεν αποκλείεται να ειδοποίησαν την τροχαία.
 
Μάλλον έγιναν της μόδας τα τείχη και οι αποκλεισμοί τόσο, που άρχισαν να επεκτείνονται και εντός πόλεων… Θ.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.